Gizli tanık Poyraz: Gazi olaylarını Emniyet Müdürü Mehmet Hantokuş çıkardı

Ergenekon ana davasında ifadesine başvurulan gizli tanık Poyraz, neden gizli tanık olduğuna ilişkin soruya, "Sedat Peker ve Veli amca yüzümüze başka konuşuyor, bizi başka kullanıyordu.

Ergenekon ana davasında ifadesine başvurulan gizli tanık Poyraz, neden gizli tanık olduğuna ilişkin soruya, "Sedat Peker ve Veli amca yüzümüze başka konuşuyor, bizi başka kullanıyordu. Madem öyle bir çomak da ben sokayım ve ortalığı karıştırayım istedim." cevabını verdi. Poyraz, Gazi olaylarını çıkaran kişinin Emniyet Müdürü Mehmet Hantokuş olduğunu öne sürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının duruşmasında gizli tanık Poyraz'a, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından çok sayıda soru yöneltildi. Başkan Özese, "Sedat Peker, Mehmet Ağar’ı tanır mıydı? Ağar’a para gönderir miydi?" diye sordu. Ağar konusunu tam olarak bilmediğini belirten Poyraz, Peker'in Özer Çiller’i çok iyi tanıdığını söyledi. O dönemlerde bir seçim bölgesinde Doğru Yol Partisi'nin (DYP) kazanması için Özer Çiller'in Peker’i aradığını söyleyen Poyraz, "Peker, Erdal Aras’ı arardı. O da seçim bölgesindeki adayları toplayıp DYP adayının seçilmesini sağlardı." ifadesini kullandı. Peker ile Emniyet Müdürü Mehmet Hantokuş’un görüştüklerini ifade eden Poyraz, Gazi olaylarını yaptıran kişinin de Hantokuş olduğunu öne sürdü.

Poyraz, İstanbul’da 'Etçiler kralı' diye tabir ettiği Yahudi ya da Ermeni bir iş adamının kaçırılan oğlunun bulunması konusunda dönemin enerji bakanının, emniyet müdürü yerine Sedat Peker'i arayarak yardım istediğini söyledi. Poyraz, bu işi Peker halledemeden polis tarafından gerçekleştirilen operasyon ile çocuğun kurtarıldığını söyledi.



'SEDAT PEKER, HIZLI BÜYÜYEREK BÜROKRASİ VE MEDYADA SÖZ SAHİBİ OLDU'

Tutuklu sanık Sedat Peker’in çok hızlı bir şekilde büyüyerek bürokrasi ve medya alanlarında söz sahibi olduğunu söyleyen Poyraz, televizyon yöneticisi Fatih Altaylı'nın programında salladığı altın tespihin de Peker'in hediyesi olduğunu iddia ettii. Gizli tanık Poyraz, Sedat Peker'in Veli Küçük tarafından babalar üstü pozisyona getirilmesi iddiasıyla ilgili olarak, "Veli Paşa projeyi öyle güzel çizmiş ki." ifadesini kullandı.

Başkan Özese, tanık Poyraz'dan Veli Küçük ile Sedat Peker arasındaki ilişki hakkında bilgi vermesini istedi. Peker’in Veli Küçük ile çok sık görüştüğünü söyleyen Poyraz, yer altı dünyasındaki her olaydan sonra Peker’in Veli Küçük’ün yanına gittiğini iddia etti. Peker’in gayri meşru alemde yükselmesi için bir çalışma yapıldığını aktaran Poyraz, “Ben Veli Küçük’ün talimatıyla kahve kahve, otopark otopark dolaşırdım. Elime Sedat Peker’in isminin çıktığı bir gazete alırdım. Gittiğim mekanlara onu bırakırdım. Böylelikle 5 yaşındaki 7 yaşındaki çocukların dahi Sedat Peker’den haberi olurdu.” dedi.

Başkan Özese, Peker’in medya mensupları ile ilişkisinin olup olmadığını sordu. Sedat Peker’in bürokraside medyada çok geniş bir tanıdık kitlesi bulunduğunu aktaran Poyraz da, “Fatih Altaylı’nın programda elinde salladığı altın tesbih Sedat Peker’indir.” dedi. Gizli tanığa Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması dosyasında sanık olan Osman Yıldırım’ı tanıyıp tanımadığı soruldu. Yıldırım’ı şahsen tanımadığını aktaran Poyraz, ancak arkadaşları arasındaki yaptıkları konuşmada Yıldırım’ın JİTEM elemanı olduğunun söylendiğini aktardı.



'SEDAT PEKER'İN ÇÜRÜK RAPORUNU BEN HALLETTİM'

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Peker’in askerlik yapmamak için çürük raporu aldığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu. İddianın doğru olduğunu savunan Poyraz, "O işi ben ayarladım. O zaman Çakıcı’nın yanına gelip giden Celal astsubay vardı. Askeri hastanede bağlantısı vardı. Ona söyledim, o da işi halletti. Sonra o da Peker’in adamı oldu." ifadesini kullandı.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile Peker’in çok ileri düzeyde bir ilişkileri olduğunu öne süren gizli tanık, "Sedat Peker’in ağabeyi yazıhane açmıştı, Peker ağabeyinin yazıhanesini bile dağıttı. ‘Babam bile ortağım olamaz’ derdi. Ama Mecnun’u her işine ortak yapar, yanından ayırmazdı." ifadelerini kullandı.



'İBRAHİM TATLISES MAFYA KORUMASINDA'

İbrahim Tatlıses’in de mafya korumasında olduğunu ileri süren gizli tanık Poyraz, "İbrahim Tatlıses önce Drej Ali’nin korumasındaydı. Koruması karşılığında ona gelirinden yüzde 20 pay veriyordu. Drej Ali çok istiyor diye Kürşat Yılmaz’a gitti. Ancak Yılmaz da yüzde 40 aldı. Oradan da kaçıp Peker’e sığındı. Peker de yüzde 60 aldı." diye konuştu.

Kürt İdris’in oğlu Ali Özbir’in talip olduğu Etiler’deki Küfe Bar’ı Özbir'e satmadıklarını söyleyen Poyraz, bu nedenle Çakıcı’nın talimatıyla bar baskınını kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi. Sedat Peker’in Ayhan Çarkın ile ilişkisi olup olmadığı sorulan Poyraz, "Ayhan Çarkın ve Bursa’da öldürülen Oğuz Yorulmaz, Sedat Peker’in yanına geçmişti. Bu adamlar kokain kullanıyordu. Onlara bizim gibi bin lira, 500 lira haftalık yetmiyordu. 10 bin lira alıyorlardı. Sedat Peker de ‘bunlara para yetmez’ diye Korkut Eken’e bildirmişti." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Poyraz'a gizli tanık olma sebebini sordu. Poyraz, soruya, "Buradan bakıyorum ve Doğu Perinçek'i hiç sevmem. Yalçın Küçük de çıkıyor, 'Selam Kürdistan' diye bağırıyor. Sedat Peker ile Veli amca da biz vatan millet Sakarya derken başka söyleyip, bizi farklı kullanmışlar. Madem öyle dedim, bir çomak da ben sokayım ve ortalığı karıştırayım istedim." cevabını verdi



PEKER: PSİKOLOJİM İYİ DEĞİL

Bu arada Sedat Peker, kendisi ile ilgili iddialar nedeniyle tekrar söz alarak tanık Poyraz'a bazı soruları olduğunu söyledi. Peker, kendisine çürük raporunun 10 doktor tarafından verildiğini ve doktorları da tanımadığını söyledi.

Psikolojisinin iyi olmadığını söyleyen Peker, "Sekiz yıldır anti depresan kullanıyorum. Cezaevi psikoloğuyla görüştüm. Savcıdan özel izin alarak dışarıdan psikiyatrist getirttim. Cezaevindeki hoparlörü söktüm, yeniden taktılar. Hiçbir ses istemediğim için yeniden söktüm. Benim ruh halim bu." ifadelerini kullandı. Vücudunun, karnının ve boynunun kesik içinde olduğunu söyledi. 13 yaşında boks yapmaya başladığını ifade eden Peker, bir dönem Fenerbahçe'nin yıldız boksör adayları arasında olduğunu söyledi. CİHAN

Sonraki Haber