İçişleri Bakanı Soylu'nun cep telefonundaki uygulamayı gören inanamadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuk olduğu bir yayında telefonunda bulunan uygulamalardan bahsetti. Soylu, bakanlığa ait KİM uygulamasını ise göstererek anlattı. Bunun için yolcu koltuğunda oturan kişinin fotoğrafını çeken Bakan, birkaç saniye içerisinde o kişiyle ilgili bütün bilgilerin ortaya çıktığını gösterdi.

ShiftDelete.Net'in Youtube kanalına konuk olarak katılan İçişleri Bakanı, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, yerli otomobil Togg'la yolculuk yaparken cep telefonundaki özel bir uygulamanın çok özel özelliğini kameraların önünde gösterdi.

Birçok sosyal medya uygulamasının telefonunda bulunduğunu belirten Bakan Soylu, kişinin fotoğrafını çektikten saniyeler sonra kim olduğunu gösteren "KİM" uygulamasından da bahsetti. Uygulamalı olarak programı gösteren Soylu, yolcu koltuğunda oturan şahsın fotoğrafını çektikten 3 saniye sonra o kişiye ait tüm bilgilerin ekrana geldiğini gösterdi. O anlarda araçtakiler de büyük şaşkınlık yaşadı.

 Soylu, "Bu WhatsApp'tan daha kıymetli bir şeydir. Dünyada bunun benzeri yok. Türkiye'deki bütün olaylarla ilgili süzmeleri yapar. Türkiye'de bütün insanların, ajanslarda ne olduğunu aktarır. Bütün emniyet teşkilatında...Dünyada teknolojiyi en iyi kullanan bakanlıklardan birisi İçişleri Bakanlığı'dır. Hiç bu konuda tevazu göstermem, hiç. Bu devletin çok büyük güçleri var. Şu anda size gösterdiğim yüz bin de biri" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber