İmamoğlu'nun hatsız olarak bulunan cep telefonunun sırrı çözüldü

CHP lideri Özel, bir itirafçının ihbarıyla hatsız olarak bulunan ve Ekrem İmamoğlu'na ait olduğu iddia edilen cep telefonunun, İmamoğlu'nun 5 yıldır kullanmadığı telefonu olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında Ekrem İmamoğlu'nun kayıp olarak aranan cep telefonu, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bir kişinin, telefonun yerini ihbar etmesiyle ele geçirilmişti.

Sim kartsız olarak ele geçirilen cep telefonunun inceleme altına alındığı açıklanmıştı.

İstanbul Pendik'te dün akşam düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Mart tarihinde tutuklanmasının ardından başlayan Millet İradesine Sahip Çıkıyor mitinginin altıncısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun cep telefonuyla ilgili olarak "O telefon zaten Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı'yken kullandığı, İBB Başkanı olunca kasaya koyup beş yıldır hiç açmadığı telefon. Telefon bulduk diye sevinenlere sesleniyorum, telefonu icat eden Grahambel bile sizin kadar sevinmedi." dedi.

Özel'in Pendik mitingindeki konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Şimdi de "telefon bulduk, yeniden soruşturma açılacak" diyorlar. Buldukları telefon da Ekrem Başkan'ın Beylikdüzü Belediye Başkanı iken kullandığı, İBB Başkanı olunca özel kaleme teslim ettiği ve beş yıldır hiç açmadığı, içinde bir bilgi belge olmayan telefon. Şimdi bu telefon konusunu algı yönetimi için iki gündür gündeme getiriyorlar. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Yalan söylüyorlar. Telefon buldum diye sevinenlere de sesleniyorum, telefonu icat eden Grahambel bile sizin kadar sevinmedi. Ekrem Başkan masumdur, ben de sonuna kadar kendisine kefilim."

İktidara sesleniyorum. Bir hata yaptınız, bari geri dönün. Bu yanlıştan dönerseniz bir yanlıştan dönmüş olur, özür dilersiniz. Bu yanlıştan dönmezseniz bir darbeci olarak tarihe yazılır, cuntacı olarak kalırsınız. Israr ettikçe hem kendinizi hem milleti bitiriyorsunuz.

Korkunun ecele faydası yok. Siz gidecekseniz, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu olacak.

(Volkan Konak'ın ölümünün ardından çirkin ifadeler kullanan, Kocaeli'nde görevlendirilen Çatalca eski müftüsü) O eski müftüye söylüyorum. Kimse senin arkanda duramadı. Biz Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Bu partinin üyeleri Kocaeli'nde de var. Ya orada haddini bileceksin ya da senin peşini bırakmayacağız.

TÜİK'e göre göre enflasyon rekamlarına bakınca Ocak ayında açılanan 22 bin TL asgari ücret şu an 19 bin TL'ye gerilemiş oldu. Yarından itibaren bütün işçi sendikası ve konfederasyonunu ziyaret takvimimize alıp, asgari ücrete temmuz ayında hakikatli bir ara zam için çalışmaları başlatmaya karar verdik."

Sonraki Haber