İstanbul Altın Rafinerisi operasyonunda şok ayrıntı: Halasının evinden 500 kilo altın çıktı

İstanbul Altın Rafinerisi'ne (İAR) yönelik operasyonda yeni detaylar ortaya çıktı. İAR'ın sahibi Ö.H.'nin halası olan N.K.'nın evinde 500 kilogramın üzerinde altın ele geçirildiği iddia edildi.

İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. ve ilişkili şirketlerin sahipleri ve çalışanlarının devletin sunmuş olduğu yüzde 3 desteği alabilmek için altın üzerinden hileye başvurduğu ve devleti sistemli olarak zarara uğratarak haksız kazanç sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 20 şüpheli tutuklanmış, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Soruşturma çerçevesinde İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Anonim Şirketi sahibi Ö.H., Genel Müdürü A.E., Muhasebe Müdürü Nasuh G., Pazarlama Müdürü Serdar S. ve banka çalışanı olan eşi B.S., şirket çalışanı E.H., Gram Altın Kıymetli Madenler Rafineri Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi çalışanı B.H., aynı şirketin müdürü E.D., Yalçıntaş Kıymetli Madenler Ticaret Limited Şirketi çalışanı İ.S., Kuyumcukent Enerji Üretim ve İşletme Anonim Şirketi Müdürü M.T. ve İstanbul Gümüş Rafinerisi Anonim Şirketi İşletme Müdürü C.K. isimli şahısların devletin sunmuş olduğu yüzde 3 desteği almak için kendileri ve bahse konu şirketlerin çalışanı olan 30 şahsın üzerine 24 adet yeni şirket kurduğu, bu şirketler üzerinden kıymetli metaller ve altın bileşenleri adı altında toplamda 543 milyon 634 bin 253 dolar ihracat yaptıkları, yapılan ihracat tutarı üzerinden yüzde 3 devlet desteği aldıkları ve belirli bir organizasyon ile sistemli olarak devleti zarara uğrattıkları öne sürülmüştü.

500 KİLO ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

Youtube kanalı Onlar TV'nin yorumcularından Timur Soykan, operasyonun detaylarını aktardı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca 12 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendiğini belirten Soykan, baskın yapılan adreslerden birinin İstanbul Altın Rafinerisi'nin kurucusu F.H.'nin kız kardeşi N.K.'nın Florya'daki ikameti oldu.

8 Mayıs 2025'te vefat eden F.H.'ın kız kardeşi ve İAR'ın sahibi Ö.H.'nin halası olan N.K.'nın evinin kilerinde fiziki olarak muhafaza edilen 500 kilogramın üzerinde altın ele geçirildi.

Ev sahibi N.K. ve çocukları, baskın sonrası verdikleri ifadede, piyasa değeri 3 milyar TL'nin üzerinde olan söz konusu altınların dedeleri F.H.'den kendilerine miras bırakıldığını öne sürdü.

Sonraki Haber