KHK'li öğrenciye verilen bursu geri istendi

TÜBİTAK, hakim adayı olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen S.S.'ye verilen bursu faiziyle geri istedi. Hakkında herhangi bir soruşturma bulunmayan S.S. dava açtı.

KHK ile ihraç edilen ama hakkında bir işlem yapılmayan S.S., TÜBİTAK'tan 3 yıla yakın burs aldı. TÜBİTAK, haziranda S.S.'nin bursunu kesti. Kurum verilen 81 bin 413 lira tutarındaki bursun 91 bin 224 lira olarak geri ödemesini istedi

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, S.S.'nin 2017 Ekim'de başvurduğu burs, 2018 Şubat ayında bağlanmıştı. S.S.'ye bağlanan burs, 2020 yılının haziran ayına kadar devam etmişti.

TÜBİTAK'ın verdiği bursu faiziyle istemesi üzerine, S.S. Ankara 14. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. S.S.'nin açtığı davada savunma dilekçesi gönderen TÜBİTAK avukatları, KHK'lıların aldığı bursun kesilmesiyle ilgili kararın TÜBİTAK Bilim Kurulu'nun 10 Ocak 2017'de yaptığı toplantıda alındığını belirtti ve burs başvurusu öncesinde adaylara KHK'yla ilgili uyarı yapıldığını belirtti. 

 Oysa S.S., 29 Nisan 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanan 689 sayılı KHK ile ihraç edildi. Hakkında herhangi bir soruşturma veya dava açılmayan S.S., başvurusunu 24 Ekim 2017'de yaptı. Yani TÜBİTAK Bilim Kurulu'nun 10 Ocak 2017 tarihli toplantısından sonra ihraç edildi ve kurumun bursuna başvurdu.

Sonraki Haber