Mağdur komutan Deniz’in 1 numarası oluyor

İzmir Askeri Casusluk davası kumpasında 6 yıl hapisle yargılanan Donanma Komutanı Veysel Kösele Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en büyük adayı

Ağustos'taki YAŞ toplantısında TSK’nın yeni komuta kademesi belirlenecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en güçlü adayı, İzmir Askeri Casusluk davası kumpasında 6 yıl hapisle yargılanan Donanma Komutanı Veysel Kösele...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ağustos ayı başında yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ)toplantısında, Deniz Kuvvetleri Komutanı ile Jandarma Genel Komutanı değişecek.Genelkurmay Başkanı ile Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ise görevlerine devam edecek.

Sözcü'nün haberine göre 30 Ağustos itibarıyla emekliye ayrılacak olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine de 2019'da Genelkurmay Başkanı olması beklenen, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in atanması öngörülüyor.
Geçtiğimiz yıl görev süresi 1 yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun emekli olması bekleniyor. Bostanoğlu'nun emekli olması halinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, İzmir'deki Askeri Casusluk Davası'nın sanıklarından Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin atanması bekleniyor.

Kösele, 14 Eylül 2012'de Askeri Casusluk soruşturmasına bakan İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklanmasına karar verdiği sanıklardan biriydi. Dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı olan Koramiral Kösele için belirtilen suç, üniversite öğrencisi iki genç kıza askeri sırları vermekti.  Kösele, 357 sanıklı davada, 6 yıl hapis istemiyle yargılandıktan sonra diğer sanıklar gibi beraat etti.

Sonraki Haber