Mehmet Barlas'tan AK Parti için ''hayırdır inşallah'' dedirten ifadeler

AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas 2023 seçimleri öncesinde AK Partililere dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye’nin Madrid’de İsveç ve Finlandiya’nın NATO yolundaki mutabakatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Barlas, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile yaptığı mutabakatına ilişkin ilginç bir açıklamada bulundu. Barlas, zafer narası atan AK Partililere seslenerek "şu anda iyimserliğe kapılıp "Zafer kazandık" diye övünmenin de "Taviz verdik" diye yerinmenin de bir anlamı yoktur." dedi.

Barlas, “Dış politikada bir durum hakkında kesin yargıya varmak zordur. Bakalım sözlerini tutacaklar mı? Şu anda iyimserliğe kapılıp "Zafer kazandık" diye övünmenin de "Taviz verdik" diye yerinmenin de bir anlamı yoktur.” dedi.

"NATO ZİRVESİ'NDE HER ŞEY DEĞİŞTİ"

Barlas'ın NATO zirvesini değerlendirdiği yazısından ilgili bölüm şöyle:

Mehmet Barlas, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya ile mutabakatına ilişkin, “NATO Zirvesi'nde her şey değişti. Terörle mücadele edecekleri garantisini veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin yolu açıldı. Tabii bu verilen sözlerin, yapılan anlaşmanın ne ölçüde gerçekleşeceğini bilmiyoruz.” ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN MAVİ VATANI YUNANİSTAN TARAFINDAN DA KABUL EDİLECEK Mİ?"

Rusya’nın bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden Mehmet Barlas, “Erdoğan ile Putin'in diyaloğu acaba eskisi gibi devam edecek mi? Acaba Yunanistan'daki Amerikan üsleri kaldırılacak ve Türkiye'nin mavi vatanı Yunanistan tarafından da kabul edilecek mi? Suriye'deki Amerikan destekli terörizme karşı Türkiye'nin yapacağı askeri harekât nasıl karşılanacak?” diye sorular yöneltti.

Sonraki Haber