Meteoroloji uyardı! Kar ve yağmur geliyor...

Meteoroloji 22 Şubat hava durumu raporunu yayımladı. Tahminlere göre bugün yerel olarak kendini gösterecek olan yağışlar yurt geneline yayılacak.

Meteoroloji 22 Şubat hava durumu raporunu yayımladı! Tahminlere göre bugün yerel olarak kendini gösterecek olan yağışlar yurt geneline yayılacak. Deprem bölgesinin kuzey kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur görülecek.

Türkiye’de depremin ardından karlı ve soğuk günler etkili olmuştu. Geçtiğimiz günlerde sıcaklıklar yükselişe geçti ve kar yağışı etkisini kaybetti ancak tahminlere göre yarından itibaren yağışlar tekrar etkili olacak ve yurdun önemli bir bölümünü saracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmurlu, Tokat’ın kuzey ve doğusunun yağmur ve karla karışık yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Van çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Rize’nin doğusu, Artvin çevreleri ile Ardahan’ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Pus ve yer yer sis bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın, iç kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/Saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun çok bulutlu, Ardahan çevreleri ile Kars'ın kuzey kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/Saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin batısında yer yer pus ve sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Sonraki Haber