Oğuzhan Uğur'dan Bakan Şimşek'e olay olan yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranının %29,5 olduğunu ve bu oranın gelişmekte olan birçok ülkeye göre oldukça iyi olduğunu belirtirken, Oğuzhan Uğur, Şimşek'in bu açıklamasına X üzerinden olay olacak bir tepkiyle yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Riyad'da düzenlenen İslam Kalkınma Bankası Yıllık Toplantıları'nda Türkiye ekonomisinin güçlü durumunu vurguladı. Şimşek, Türkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranının %29,5 olduğunu belirterek, bu oranın gelişmekte olan piyasalar ortalamasının oldukça altında olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek'in açıklaması gündem olurken, sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'dan çok konuşulacak bir cevap geldi. Uğur, Papua Yeni Gine Kinası'nın Türk lirası karşısında yükselişine dair paylaşımda bulunarak, Papua Yeni Gine Kinası'nın 8 lira 57 kuruşa yükseldiğini gösteren bir görsel paylaştı.

Papua Yeni Gine Kinası / Türk Lirası

Geçtiğimiz yılki haziran seçimlerinin ardından 6 liraya kadar yükselen ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran Papua Yeni Gine Kinası, tekrar dikkatleri üzerine çekiyor. Son bir yıl içinde Türk lirası karşısında değer kazanmaya devam eden kina, son olarak 8 lira 57 kuruş seviyelerine ulaştı.

Sonraki Haber