PKK'lı teröristler için anmaya izin vermeyen valinin yeni görevi belli oldu

Tunceli'de terörist anmasına izin vermeyen ve merkeze çekilen Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Vali-Mülkiye Başmüfettişliği’ne merkeze çekilen Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu atandı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, iki PKK’lı terörist için 17 Mayıs’ta yapılmak istenen anmaya izin vermemişti. Ankara’dan gelen telefona rağmen kararından geri dönmeyen Tekbıyıkoğlu merkeze çekilmişti. 21 Mayıs'ta bakanlık emrine alınan eski Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Tunceli Valiliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Valiliği’ne İstanbul Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer atandı.

"İçişleri Bakanlığı emrine alınmıştır"

Eli kanlı bölücü terör örgütü PKK’nın geçtiğimiz günlerde aldığı fesih kararının ardından, örgütün kurucularından Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun’un hayatlarını kaybettikleri açıklandı. Bu açıklamanın ardından, Tunceli’de söz konusu isimler için yürüyüş ve anma programı düzenlendi.

Teröristler için düzenlenen anma programı tepki çekerken 2023 yılında Tunceli Valisi olan ve 22 Kasım 2024 tarihinde DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın görevden alınmasıyla kayyum olarak atanan Tunceli Valisi Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Nowhaber'den Alican Uludağ'ın haberine göre Vali Tekbıyıkoğlu, 'Ankara'dan gelen bir telefonla' terör örgütü yöneticileri Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun için yapılan anmaya izin verilmesi üzerine, 19 Mayıs'ta istifa kararı aldı. 

Konuyla ilgili ilk resmi açıklama ise bugün İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tunceli Valisi Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu, İçişleri Bakanlığı emrine alınmıştır. Tunceli Valiliğine, Vali Yardımcısı Sayın Ertuğrul Aslan vekâleten görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Sonraki Haber