Polise yumruk atmıştı! O vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

TBMM Hazırlık Komisyonu, DBP'li Saliye Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na havale edildi.

İstanbul Kadıköy'de düzenlenen eylemde, görevli polis memuruna yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hazırlık Komisyonu, Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Karar, Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na havale edildi.

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon tarafından kurulan Hazırlık Komisyonu, önceki gün AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya başkanlığında toplanmıştı. 

Toplantıda, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkındaki 5 ayrı dokunulmazlık dosyası görüşülmüştü.

NE OLMUŞTU?

12 Haziran'da Kadıköy'de "Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik'e yürüyoruz" adı ile yapılan eylemde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in bir polise yumruk attığı iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmişti.

Başsavcılık, Aydeniz hakkında "görevli polis memuruna mukavemet" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık daha sonra olayla ilgili olarak Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belirtilen "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir" hükmü uyarınca soruşturma dosyası hakkında yetkisizlik kararı vermişti.

Aydeniz'le ilgili soruşturma evrakı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. Son olarak DBP'li Aydeniz hakkında fezleke hazırlanmış ve Meclis Başkanlığı'na iletilmişti.

Sonraki Haber