AK Parti ve MHP, 30 ilde ortak aday çıkaracak

AK Parti ve MHP'nin 30 büyükşehirde seçime ortak adayla gireceği öğrenildi. Daha önce MHP'ye verilen Adana'nın AK Parti'ye, Muğla'nın ise MHP'ye bırakıldığı belirtiliyor.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak aday çıkarma kararı aldı. İki parti arasında yapılan görüşmelerde, AK Parti'nin Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin adayına destek vereceği, diğer büyükşehirlerde ise MHP'nin AK Parti adayını destekleyeceği belirtilmişti. Ancak son görüşmelerde karar değişti. Yapılan anketlerde MHP'nin Adana'yı kaybetme riski bulunduğundan, Adana'nın AK Parti'ye bırakılması, Muğla Büyükşehir Belediyesi için de MHP'li bir adayın desteklenmesi kararının alındığı belirtiliyor. 

3 İSİM ÖNE ÇIKTI

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin önceki günkü merkez karar yönetim kurulu (MKYK) toplantısı sonrası sonrasında, partisinin Ankara milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, görüşmede Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlıkları için üç isim önerisi istedi. Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının verdiği isimler arasında eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın adının öne çıktığı belirtildi. 

İKİ YENİ İLÇE

Öte yandan AK Parti ile MHP heyetlerinin görüşmelerinde Ankara’daki ilçe belediye başkanlıklarındaki işbirliğinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Ankara’da Polatlı, Etimesgut ve Gölbaşı belediye başkanlıkları MHP’nin yönetiminde. Görüşmelerde, AK Parti’nin, MHP’nin yönetiminde olan bu üç ilçenin dışında Kalecik ve Elmadağ ilçelerinde de “MHP’nin adayın destekleyeceği” belirtiliyor. 

İşte MHP ve AK Parti'nin ortak aday göstereceği 30 şehir:

Adana Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Aydın Büyükşehir Belediyesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Konya Büyükşehir Belediyesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Van Büyükşehir Belediyesi

Sonraki Haber