AK Parti'de skandal ''ahlaksız teklif'' iddiası

AK Parti Genel Merkezi’nde 4 kişi yaşamını yitirdiği olayla ilgili aileye "ahlaksız’ bir teklif yapıldığı" iddia edildi.

Gazeteci Barış Terkoğlu bugünkü yazısında Şenyaşar ailesinin AK Parti Genel Merkezi’ne davet edildikten sonra yaşadıklarını köşesine taşıdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu bugünkü “AKP Genel Merkezi’ndeki ahlaksız teklif” başlıklı yazısında oldukça dikkat çeken iddialarda bulundu.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de bir kavga çıkmış, AK Partili milletvekili Halil İbrahim Yıldız ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasındaki kavgada 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Daha sonra olay yargıya taşınarak AK Partili vekil Yıldız'ın yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Bu yaşananlardan sonra Barış Terkoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde Şenyaşar ailesine davanın geri çekilmesiyle ilgili ikna etme çabalarının başladığını belirtti.

Terkoğlu konuyla ilgili AK Parti tarafından genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin görevlendirildiğini belirtirken AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ikinci görüşmede Şenyaşar ailesinden tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılacağı sözü verildiğini aktardı. Şenyaşar ailesinin de bu teklifi “onursuz teklif” diyerek reddettiklerini belirten Terkoğlu Şenyaşar ailesinin beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylediklerini ifade etti.

Barış Terkoğu yazısında konuyla ilgili şunları kaleme aldı:

Partide anlatılana göre, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, krizi çözmek üzere, genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi görevlendirmiş. Şenyaşar ailesi AK Parti Genel Merkezi’ne davet edilmiş. İlk görüşmede daha çok aileyi dinlemişler. Çözmek için niyet beyanında bulunmuşlar.

İkinci görüşme ise bambaşka bir ortamda gerçekleşmiş. Bu kez Özhaseki bir dosya ile onları karşılamış. Aileye bir teklif yapılmış. “Bu meseleyi bize bırakın, ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin” diye başlayan konuşma bir pazarlığa dönüşmüş. AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşarların buluşarak barışması adımının ardından, Şenyaşar ailesinden tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılacağı sözü verilmiş. Hatta bir uzlaşma metni hazırlanmış.

Ancak Şenyaşarlar, “onursuz teklif” diyerek bunu reddetmişler. Kendilerinin tek beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylemişler. Kısacası “temiz sayfa” niyetiyle başlayan görüşme, anlaşmazlıkla bitmiş.

Siyasetin arka odalarında olanları, aradığım AK Parti’li siyasetçiler de mağdur Şenyaşar ailesi de konuşmak istemedi. Adliye önünde nöbete devam eden Ferit Şenyaşar sadece şunu söyledi:

“Kamuoyu baskısı sonucu, hastane davası ile ilgili, dört yıl sonra dört kişi tutuklandı. Dava üzerine hâlâ gizlilik kararı devam ediyor. Ortada bir iddianame yok. Kardeşimiz hâlâ hukuksuz bir şekilde tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor”

Sonraki Haber