Arınç ''eski AK Partililer ile görüşmeyi'' doğruladı

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin eski siyasetçileri ile bir araya geleceği iddiasını doğruladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Partili bazı eski vekillerle pazartesi günü bir araya geleceği iddialarına yönelik açıklama Arınç'tan geldi.

Odatv'den Hazar Şahsuvar'ın haberine göre, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kendisine davet geldiğini kaydederek "Evet davet geldi. Genel sekreterimiz aradı pazartesi günü 18.30'da davet etti. Kısmet olursa gideceğim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etme süreciyle ilgili Arınç, "O çok oldu ondan sonra da görüştük. O işler ayrı, böyle bir davet olunca gitmemek olmaz" ifadelerini kullandı.

Partisine yönelik zaman zaman eleştirileri ile konuşulan Arınç eleştirileri olup olmadığına dair soruya ise, "Olursa olur, olmazsa olmaz. Bunlar bizim kendi iç dünyamızdaki işler. Yeri zamanı geldiğinde her şeyi konuşuruz ama usulüne göre. Önemli olan pazartesi davet var inşallah gideceğiz" diye yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin kulis bilgisine göre Tayyip Erdoğan, “Kendi arkadaşlarımıza sahip çıkmamız lazım, vefa toplantılarına başlayacağım” dedi ve harekete geçti.

İddiayı doğrulayan Turhan Çömez sosyal medya hesabından "Tüm eski AKP’li vekiller tek tek aranıyor, 21 Martta Külliye’de verilecek yemeğe davet ediliyor. PCR testi yaptırmayalar katılamayacak. Kendilerine, 'Kutlu bir davanın mensuplarıyız, birlik içinde olmalıyız, sakın başka partilere gitmeyin' denecek" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber