Canlı yayında dikkat çeken iddia: ''Akşener AK Parti'ye evet diyebilir!''

İYİ Parti'de yeniden Genel Başkan seçilen Meral Akşener'in Kurultay günü yaptığı sert konuşmayı değerlendiren gazeteci İsmail Saymaz, Akşener'in AK Parti'nin teklifine "evet" diyebileceğini öne sürdü.

İYİ Parti'nin seçim ve Meral Akşener'in kurultayda yaptığı konuşma sonrası takınacağı tutumu değerlendiren gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV ekranlarında yaptığı konuşmada "Giderek daha milliyetçi refleksler verecekler. İlerleyen süreçlerde HDP bahsinde, bu ve benzeri başlıklarda İYİ Parti'nin daha keskin açıklamalar yapacağını göreceğiz. Zaten içlerinde tutuyorlardı" ifadelerini kullandı. Saymaz konuşmasına şöyle devam etti:

 "CHP'den ayrışma birinci olarak Anayasa değişikliği teklifinde karşımıza çıkacak. AK Parti ve MHP, Meclis açılır açılmaz Anayasa değişikliği teklifini getirecek. Burada aile düzenlemesi olacak. Bir diğeri ise başörtüsü serbestisi. İYİ Parti buna 'evet' der. Birkaç sebep var ama biri Kılıçdaroğlu'na kızgınlığından. Çünkü Kılıçdaroğlu başörtüsü meselesini ortaya attığında Meral Akşener çok öfkelenip 'Ne gerek var buna?' demişti. Gelecek, Saadet ve DEVA da 'evet' der.

Anayasa teklifi geldiğinde CHP'nin listelerinden girenler ve ittifak ortağı olarak Meclis'e giren İYİ Parti'nin büyük ihtimalle 'evet' demesini bekliyorum. Bu durumda ne olur? En kötü ihtimalle 360 ve üzerinde oy alır, referanduma gider. Kimse referanduma gitmesini istemez, yerel seçimlerle birleşir, büyük kriz çıkar. İkincisi, en iyi ihtimalle Meclis'te geçer."

Sonraki Haber