CHP'de yerel seçimlerde ''yeniden'' aday olacak isimler belli oldu

Yerel seçimler için geri sayım tüm hızıyla sürerken gazeteci İsmail Saymaz, CHP'de belediye başkanlığı için yeniden aday gösterilecek isimleri tek tek açıkladı.

Yerel seçimler için aAday belirleme sürecinde anket çalışması ve aday adaylarıyla yüz yüze görüşme prensibini belirleyen CHP'de şimdiye kadar 7 büyükşehir belediye başkan adayı açıklanmıştı.

Bunlar, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek, Samsun adayı ise Cevat Öncü'ydü.

 İstanbul, Ankara, Bolu, Bursa, Konya gibi büyükşehir adaylarını duyuran CHP'de gözler geriye kalan illerin adaylarına çevrilmişken gazeteci İsmail Saymaz CHP'de yeniden aday gösterilecek ve yeni açıklanacak adaylarla ilgili aldığı duyumu isim vererek açıkladı.

Saymaz'ın sosyal medyadan duyurduğu bilgilere göre Antalya, Mersin, Adana, Aydın ve Artvin'de mevcut başkanlar yeniden aday gösterilecek.

Saymaz'ın açıklamaları şu şekilde;

CHP Antalya, Mersin, Adana ve Aydın Büyükşehir ile Artvin belediye başkanlarını yeniden aday gösterecek. Bu başkanların yanı sıra İstanbul’da Beyoğlu, Üsküdar, Tuzla, Eyüpsultan, Güngören, Çatalca, Gaziosmanpaşa ve Sancaktepe başkan adayları ilan edilebilir.

CHP’nin açıklayacağı İstanbul’daki muhtemel ilçe başkan adayları:

Üsküdar: Sinem Dedetaş
Beyoğlu: İnan Güney
Sancaktepe: Alper Yeğin
Eyüp: Bülent Özmen
Çatalca: Erhan Güzel
Gaziosmanpaşa: Hakan Bahçetepe
Güngören: Temel Akkoç
Tuzla: Eren Ali Bingöl

Sonraki Haber