CHP'den AK Parti'ye karşı terör hamlesi: ''Şehitlerin sorumlusu AK Parti'dir''

AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Gelecek grubunun imzacısı olduğu ortak bildiriye imza atmayan CHP, 21 yıldır verdiğimiz şehitlerin sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu seçmene anlatacak.

Pençe Kilit Operasyonları’nda 12 askerin yaşamını yitirmesinin ardından hazırlanan ve AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet-Gelecek grubu tarafından imzalanan ortak bildiriye imza atmayan CHP, bu tavrını sürdürecek. CHP, asker ölümlerinde ihmal olup olmadığının araştırılması çağrısında bulunulan kendi metinlerinin daha etkili olduğu yönünde ısrarcı olacak. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre CHP, “AKP ile hiçbir konuda yan yana gelmeme” politikası uygulayacak. 

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre CHP, “Ortak bildiriye imza atmama kararını tabana anlatmak zor” görüşüne karşın seçmenlere bildiriye imza atmama gerekçesini anlatacak. AKPve MHP’nin ardından İYİ Parti’den de gelen ortak bildiri tepkisine karşı, “Kimseden korkmuyoruz” sesini yükselten CHP, “İktidarın değirmenine su taşımayacağız” görüşü doğrultusunda hareket edecek.  

CHP, TBMM çatısı altında bir kapalı oturum düzenlenmesi ve Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik bilgilendirme yapılması konusunda da ısrar edilecek. AK Parti’nin, “Bölücü örgütü bitirdik” söyleminin gerçeği yansıtmadığını ve 21 yıldır yaşanan asker ölümlerinin sorumlusunun iktidar olduğu seçmene anlatılacak. 

Parti temsilcileri, CHP’yi terör ile yan yana anan iktidarın, asker ölümlerinde takındığı umursamaz tavırdan örnekler verecek. Bu kapsamda, “Ankara’da şehit cenazesi varken Meclis’te mangal partisi, TRT’deki müzik yayınları, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması” örnekleri sıralanacak. 

TBMM NEDEN BİLGİLENDİRİLMEDİ? 

CHP, bütçenin ardından verilen aranın tamamlanması ile 19 Ocak'ta yeniden başlayacak yasama faaliyetlerinde Pençe-Kilit Operasyonları’nda yaşananların anlatılması konusundaki tavrını da devam ettirecek. Bu kapsamda, “Milli Savunma Bakanı TBMM’yi neden bilgilendirmedi? Ulusal yas neden ilan edilmedi?” sorularına yanıt aranacak.

Sonraki Haber