Demokrat Parti'den flaş İstanbul kararı ! Seçime katılacak mı ?

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından Demokrat Parti 23 Haziran'da yapılacak olan seçim için kararını verdi. Demokrat Parti seçime katılmayacak.

Demokrat Parti 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimlerine katılmama kararı aldı. DP lideri Uysal, “Demokrat Parti olarak YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmama kararı almış bulunmaktayız” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul seçimlerine katılmayacaklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklamada bulunan Genel Başkan Uysal, “Demokrat Parti olarak YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran'da yenilenecek olan adeta ‘2. Tur' hüviyetindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine hem teşkilatımız hem de yetkili kurullarımızda yaptığımız değerlendirmeler neticesinde katılmama kararı almış bulunmaktayız” dedi.

Son dakika... DSP: Adayımız çekildi başka aday göstermeyeceğizDemokrat Parti 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Ersan Gökgöz’ü aday göstermişti. Gökgöz 22 bin 544, yani geçerli oyların yüzde 0,26’sını almıştı.

Sonraki Haber