Erdoğan 1 milyon TL istedi, Kılıçdaroğlu 50 bin TL ödeyecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'deki bir konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söylediği sözlerden dolayı 50 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 50 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Ceza, Kılıçdaroğlu’nun 17 Temmuz 2018’de TBMM Grubu’nda yaptığı konuşma sebebiyle verildi.

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Erdoğan’ın avukatı Tuğba Sağlam Eker ile Kılıçdaroğlu’nun avukatı Nihal Cengiz katıldı. Duruşmada davanın kabul edilmesini isteyen Eker, Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi ve “Kişilerin onur, şeref ve saygınlığının korunması hakkı ifade özgürlüğünün sınırıdır” dedi.

Davanın reddini talep eden Cengiz ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ifade özgürlüğü sınırlarında kaldığını savundu ve “Siyasi konumları nazara alındığında, taraflar en sert eleştirilere dahi katlanmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN 1 MİLYON LİRA İSTEDİ

Hakim Hüseyin Konak, davayı kısmen kabul etti ve Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 50 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Davayı açan Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu iddia etmiş ve bir milyon lira manevi tazminat talep etmişti.

Sonraki Haber