Erdoğan'dan KDV indirimi açıklaması: ''Şiddetli ceza uygulayacağız''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. KDV düzenlemesine değinen Erdoğan, ''Ters adım atanlara şiddetli ceza uygulayacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyareti öncesi bir basın açıklaması düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

İlişkilerimizde yeni bir dönemi başlattık. Bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz temaslarda ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele alacağız. İki ülke ekonomisinin birbirini tamamlayıcı yapısı esasen mevcut rakamların çok daha ötesinde bir potansiyele işaret ediyor. 

Gerek gerçekleştireceğimiz görüşmeler gerek imzalayacağımız anlaşmalar ile bu yönde mesafe alacağımızı düşünüyorum. 

"EMİNE ERDOĞAN HALA POZİTİF"

Dünya Fuarı'nda Türkiye Milli Günü olarak belirlenmiş olan 15 Şubat'ta sergi alanımızı da ziyaret edeceğim.

Eşim bu ziyarette benimle beraber olamayacak. Çünkü o şu an hala pozitif. Eşim tedavisine devam ediyor. Hamdolsun hafif bir şekilde süreci devam ettiriyor. 

GIDADA KDV İNDİRİMİ

Bu konuyla ilgili gerek Hazine ve Maliye Bakanı gerek Ticaret Bakanı açıklamalarda bulundu. Kurduğumuz denetim ekipleriyle beraber, bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara karşı şiddetli cezai uygulamalar, uygulayacağız. Vatandaşımıza yönelik bu tür arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır. Bakanlıklarımız  tüm müfettişleriyle kontrollü denetim sürdürecektir.

BAE'DE TEMASLARDA BULUNACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-BAE arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle değerlendirilerek, iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, barış ve istikrarın tesisi ve korunması anlayışı temelinde, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

ANLAŞMALARIN İMZALANMASI GÜNDEMDE

Ziyaret kapsamında, ikili ilişkilere önemli katkılar sağlayacak anlaşmaların imzalanması da gündemde olacak.

SERGİ ALANINI ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Dünya Fuarı "EXPO 2020 Dubai"ye giderek, "Türkiye Ulusal Günü" olarak tespit edilen 15 Şubat'ta Türkiye sergi alanını ziyaret edecek.

BURJ KHALİFA'YA, TÜRK BAYRAĞI YANSITILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti öncesinde Dubai'nin sembol binası Burj Khalifa, Türk bayrağının kırmızı beyaz renklerine büründü.

Şehrin merkezi ve en turistik yerindeki, dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansıtıldı ve İstiklal Marşı dinletildi.

Ayrıca gökdelenin üzerine, Türkçe "Hoş geldiniz" yazısı, İngilizce ve Arapça olarak da "BAE ve Türkiye stratejik ilişkileri" ifadesi yansıtıldı.

Sonraki Haber