HEDEP kongresinde bebek katilinin paçavrasını açtılar

İsmini HEDEP olarak değiştiren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin kongresinde, eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebe kaktili ele başısı Abdullah Öcalan'ın posteri açılması üzerine iki kişi gözaltına alındı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 4. Olağanüstü Kongresi bugün yapıldı. Kongrede partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirildi.

 Kongrede, eli kanlı bölücü terör örgütü PKK’nın bebek katili ele başı Abdullah Öcalan’ın posteri açılması üzerine 2 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"15 Ekim 2023 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin olağanüstü kongresinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün elebaşının posterinin açılması üzerine başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, verilen talimatlara istinaden posterleri açan 2 şüpheli tespit edilerek, gözaltına alınmışlardır."

Yeşil Sol Parti'nin adı HEDEP olarak değiştirildi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin ismi, kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirildi.

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, kongrede yaptığı konuşmada, bir miras devraldıklarını, bu mirasın Yeşil Sol Parti ile yürüyüşüne devam ettiğini, bugün de yeni parti ve parti yönetimi ile yoluna devam edeceğini söyledi.

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın da kongreye büyük engelleri aşarak geldiklerini belirterek, demokratik siyasete yönelik her türlü saldırı, gözaltı ve tutuklamayı kabul etmediklerini dile getirdi.

Sonraki Haber