Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için kararını açıkladı
CHP'de olağanüstü kurultay öncesi aday olacağı konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu, iddialara noktayı koydu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde olağanüstü kurultay kararı aldıklarını açıklamıştı. Özel, ''Partiyi olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle kayyum girişimlerinin önünü kestiğimizi tüm Türkiye'ye ilan ederiz.'' demişti.
Kurultay öncesi gözlerin çevrildiği CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olacağı iddiasına noktayı koydu.
Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, aday olacağı yönündeki iddiaları "Keşke bana da sorsalardı" sözleriyle yalanladı. Eski genel başkan, "Herkes aday yapıyor ama ben aday değilim" sözleriyle kesin olarak aday olmayacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu, eğer davet gelirse kurultaya katılacağını da belirtti.
KURULTAY PROGRAMI
Kurultay, 6 Nisan Pazar günü Ankara'daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde saat 10'da gerçekleştirilecek.
İlk toplantıda çoğunluk sağlanamaması durumunda ise ikinci toplantı aynı yer ve tarihte saat 13.00'de gerçekleştirilecek.