Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert ''çapulcu'' tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, öğretmen ataması töreninde "Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert tepki gösterdi. Öğretmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız. Dövüyorlar yahu sizi, geldikleri seviye bu" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da eğitimde yaşanan sorunlar üzerine basın açıklaması yapmak isteyen özel okul öğretmenleri için "Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız” diyerek öğretmenleri hedef aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu açıklamasına Twitter'dan tepki gösterdi. Öğretmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, öğretmenlere çapulcu mu dedin sen? Öğretmenler hemen birleşin, hemen! Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız. Dövüyorlar yahu sizi, geldikleri seviye bu. "Alın bunu" seviyesi. Bunlar size hiçbir şey vermez. Sınava girmeyin, Bay Kemal bu sorunu çözecek. Az kaldı. Sabır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan öğretmenlere: ''Bırakın artık boykotu moykotu''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atama törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, öğretmenlere ''Bırakın artık boykotu moykotu, nedir bunlar?'' diye seslendi.

"Projeleri olmayanların yaptığı boykot çağrısı öğretmenleri siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan art niyetli bir girişim" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız? Bize yavrularımızla haşırneşir olacak öğretmenler lazım, böyle caddelerde sokaklarda dolaşanlar değil." 

 Erdoğan, "Eğitim gibi, evlatlarımızı, ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyu gündelik siyasete meze yapmak, öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru yaklaşım değildir. Öğretmenlerimiz fitne girişimine fırsat vermeyecektir" diye konuştu.

Sonraki Haber