Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Türkiye İşçi Partisi'nden dikkat çeken çağrı

Dün CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Türkiye İşçi Partisi Merkez Yürütme Kurulu, halkın AK Parti - MHP ittifakı karşısında tek ve ortak bir adayla çıkmayı başararak 20 yıllık iktidara son vereceğini dile getirdi.

Ortak cumhurbaşkanı adayının belirleneceği duyurulan iki gün önceki altılı masa toplantısında bir isimde uzlaşılamamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin de desteğiyle adaylığını ortaya koymuş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı önermişti.

 Anlaşmazlık üzerine bazı milletvekili ve kurmaylarıyla olağanüstü toplantı düzenleyen Akşener dün de genel idare kuruluna (GİK) başkanlık etti. Akşener, toplantının ardından, “Milllet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir” diyerek altılı masadan kalktığını ilan etmişti.

Gelişmelerin ardından CHP’li büyükşehir başkanları Ankara’ya doğru yola çıkarken İmamoğlu ve Yavaş’tan birliktelik mesajları geldi.

HDP’nin bulunduğu emek ve özgürlük ittifakı üyesi TİP MYK’ysa İmamoğlu ve Yavaş’la benzer vakitte ‘tek ve ortak adayı’ vurguladığı bir açıklama yayımladı: “Saray iktidarını yenmek, saltanat sevdalılarını çöreklendikleri mevkilerden indirmek, şimdiye kadar işlenen suçların hesabını sormak ve güzel bir geleceğe el birliğiyle inşa etmek; bütün bu tarihsel ve zorlu görevler bir kez daha halkımıza düşmüştür. Halkımız saray karşısındaki iradesini ve kararlılığını koruyacak, AKP-MHP ittifakının karşısında ilkelerle uzlaşmış olarak, tek ve ortak bir adayla çıkmayı başaracak, böylelikle 20 yıllık karanlığa son verecektir.”

TİP’in Twitter hesabından paylaştığı açıklaması şöyle:

 

Sonraki Haber