Melih Gökçek'e bir suç duyurusu daha

Demokrat Parti, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Belediye Meclis üyeleri hakkında "Yargı kararlarını yerine getirmemek suretiyle kamu görevini kötüye kullanmak" suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında "Yargı kararlarını yerine getirmemek suretiyle kamu görevini kötüye kullanmak." suçlamasıyla Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni Çağ gazetesinden Berkay Bigeç'in haberine göre Küçükay, "Gökçek döneminde alınan Meclis kararları ile mülkiyeti Demokrat Parti’ye ait olan Genel Merkez binası ve kampüs alnı haksız ve hukuksuz bir şekilde gasp edilmeye, elimizden alınmaya çalışılmıştır." dedi.

2008 yılında bahse konu olan parselin sit alanı ilan edildiğini ve Ankara İdare Mahkemesi’nin 2009/1222 E. Sayılı dosyası ile bu haksız ve yersiz kararın iptal edildiğini belirten Küçükay "Bu karar üzerine Gökçek ve AKP’li Meclis Üyeleri 13.12.2013 tarihinde gece yarısı aniden haksız ve mesnetsiz bir karar alarak Genel Merkezimizin imarı ile oynamış genel merkezimiz 'sosyal kültürel kullanım alanı' ilan edilmiştir." dedi.

GÖKÇEK’İN ALDIĞI KARAR BİR KEZ DAHA İPTAL EDİLMİŞ!

Ankara 8. İdare Mahkemesinin 2014 yılında Gökçek ve Meclis üyelerinin aldığı kararın Danıştay denetiminden geçerek bir kere daha iptal edildiği ortaya çıktı.

Gökçek’in mahkeme kararını uygulamaması üzerine Demokrat Parti 2016 yılında tekrar yargının yolunu tuttu. 2018 yılında çıkan karara göre Belediye Meclisi’nin aldığı karar bir kez daha iptal edildi.

DP GENEL MERKEZİ ŞİMDİ DE "SANAYİ DEPOLAMA ALANI" OLDU

31 Mart’ta ABB Başkanı olarak seçilen Mansur Yavaş’ın söz konusu mahkeme kararını Belediye Meclisi’ne taşıyarak konuyu İmar Komisyonu’na havale ettiği belirtildi.

İmar Komiyonu’nun 9 üyesinden 5 tanesinin AK Partili üye olduğu ve Demokrat Parti Genel Merkez binasının imarını "Sanayi Depolama Alanı" olarak düzenlediği ortaya çıktı.

"MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ"

Demokrat Parti yetkililerin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Meclis üyeleri hakkında ayrıca maddi, manevi tazminat davası açacağı öğrenildi.
 

Sonraki Haber