Millet İttifakı'nda kriz! Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ret!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak açıkladığı 2023 seçimleri için geri sayım sürerken Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'den, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ret geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi Ankara kulislerinde adaylık için öne çıkarken, özellik Mansur Yavaş'ın CHP liderine desteğini açıkça ilan etmesiyle Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimalinin daha da güçlendiği iddia edildi.

Tüm bu gelişmeler ışığında yapılacak bugün toplantı öncesi ise İYİ Parti'den gündem yaratacak bir açıklama geldi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "kazanabilecek aday" talebiyle CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığı iddiaları gündemdeki yerini korurken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, bugün ilk kez İYİ Parti olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadıklarını açıkladı.

Paçacı'nın açıklamasının 6'lı masanın toplantısının yapılacağı güne denk gelmesi dikkat çekti.

"DÜRÜST VE TECRÜBELİ AMA OLMAZ!"

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Cihan Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" ifadelerini kullandı.

"KEMAL BEY’İ ONAYLAYACAK NOKTADA DEĞİLİZ"

Paçacı, Alçı'nın, "Sayın Akşener ve İyi Parti, Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak" sorusuna, "Nagehan Hanım, parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey’i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım, konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak" diye yanıt verdi.

Sonraki Haber