Millet İttifakı'nın iktidara geldikten sonraki atama listesi hazır

Artık 1 yıldan az bir süre kalan 2023 seçimleri öncesinde CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nda devletin kurumlarına kimlerin atanacağına dair bir plan yapıldığı ve başta CHP olmak üzere muhalefet cephesinde liste hazırlandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Millet İttifakı’nda devletin önemli kurumlarına seçim sonrası kimlerin atanacağına dair bir plan olduğunu yazdı.

Edindiği kulis bilgisini aktaran Pehlivan, Millet İttifakı'nın birinci hedefinin seçim sonrası Strateji ve Planlama Teşkilatı'nı kurmak olduğunu ve yayınlanacak ilk kararnamede de bu teşkilatın ilanını göreceğimizi ifade etti.

 Pehlivan "Kim hangi koltuğa oturacak" başlıklı yazısında, başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin liste hazırlığı yaptığını, seçimlerden sonra görev alacak olası isimlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'onurlu bürokrat' dediği kişiler olduğunu aktardı.

Pehlivan'ın yazısından öne çıkanlar şu şekilde:

"Yani Merkez Bankası’ndan TRT’ye, hangi kuruma kimin getirileceğine dair olası isimler tartışılıyor. Hatta bunun için Kemal Kılıçdaroğlu’nun “onurlu bürokrat” dediği ve devlette şu an görev yapan bazı kişilerle görüşmeler de yapılıyor. AKP döneminde suça bulaşmamış, hükümetin değil devletin adamı olmuş isimlerin deneyimlerinden nasıl yararlanılabileceği üzerinde çalışılıyor. Belki haberleri yok ama onların seçim sonrası oluşturulacak yeni yapılanmada görevlerine devam etmesi de planlanıyor.

Dahası, çürüyen devletin nasıl yeniden ayağa kaldırılacağına dair, bizzat çürümeye tanık olan yani devlette aktif olarak çalışan bazı isimlerden destek de alınıyor. Yani Millet İttifakı iktidara gelirse çıkarılacak kanunlar için “içeriden” öneriler geliyor. Kim onlar, diye sorduğumda “Ağırlıklı olarak ekonomi bürokrasisindeki yöneticiler” deniyor.

Kuşku yok ki altılı masadan bir iktidar çıkması kadar hangi partinin ne kadar oy alacağı da önem arz ediyor. Buna göre, seçmenden alınan güç, koltukların dağılımında kimin görüşünün ağırlık kazanacağını da belirleyecek.

Son olarak...

Yüzlerce kişilik değişimden bahsediyorum.

Bir CHP kurmayı, “Biz kazandığımız anda kimin devlette hangi koltuğa oturacağı önceden belirlenecek, yani kaos olmayacak” dedi. Ağırlıklı görüş o isimlerin seçim sonrası açıklanması olsa da Demokrat Parti, “Bazı kritik kadroların seçimden önce ilan edilmesi gerek” diye düşünüyor."

 

Sonraki Haber