Muharrem İnce hakkında dikkat çeken iddia: ''Kararından vazgeçti''

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için geri sayım sürerken, seçimlere sadece 2 gün kala adaylıktan çekilen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin "susma" kararı aldığı öne sürüldü.

14 Mayıs'ta yapılan ve 2'nci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece 2 gün kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen ve adaylıktan çekilmeden önce, “Seçim ikinci tura kalırsa Millet İttifakı’nı destekleriz” diyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, kendisine ve partisine yönelik yapılanlardan sonra “Millet İttifakı çağrısını tabanına anlatamayacağını gerekçe göstererek 10 gün boyunca konuşmamayı düşündüğü” söyleniyor.

 Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda her iki adaya da yönelik “destek açıklaması yapmayacağı”, 28 Mayıs’a dek “susacağı” belirtiliyor.

Televizyon kanallarının programlarına katılmayan ve gazetecilere konuşmayan İnce’nin “Hangi adayı destekliyorsunuz” sorusuyla karşılaşmak istemediği kaydediliyor. Ancak, parti kurmayları arasında farklı görüşler olduğu ve “Genel başkanın açıklama yapması” yönünde ısrarcı olunduğu belirtilse de İnce’nin “henüz ikna edilemediği” ifade ediliyor.

Sonraki Haber