Özdağ'dan 2. tur açıklaması: Kararı yarın vereceğiz!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde partisinin alacağı karara ilişkin yağtığı açıklamada "Yarın sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur seçimlerinde partisinin alacağı karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özdağ, 28 Mayıs Seçimi için kararlarının henüz kesinleşmediğini bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı.

Özdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile tekrar bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Görüşmelerin olumlu devam ettiğini aktaran Özdağ, kararlarının nihai sonuca ulaşması durumunda yarın saat 11.00'de Kılıçdaroğlu ile birlikte bir açıklama yapmayı planladıklarını bildirdi.

SİNAN OĞAN YORUMU

Sinan Oğan'ın, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almasını değerlendiren Özdağ, "Sinan beyin kendi taktiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan bey ile bu noktada farklı düşünüyoruz. Üzerinde durmuyoruz, hayat devam ediyor: Sinan beyle yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık, biz cehennemin kapılarını hala kapatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kararımızı bildirmek üzere bu toplantıyı düzenliyorduk. Yürüyen bir süreç var. Henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Sayın Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda halen üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye'nin güvenliğini sağayacak, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 senede vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, sığınmacıların ekonomik maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ama aynı zamanda Cumhuriyet'imizin kuruluş esaslarını, Anayasa'nın ilk 4 maddesini ve 66. maddeyi güvence altına alacak ve PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle de sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerlettik. Ama nihayetlenmedi. Nihayetlenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor.

Yüz yüze görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah. Burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bunu başarabilirsek yarın saat 11'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada açıklama yapmayı planlıyoruz.

Sonraki Haber