Rus bakanların Türkiye'ye neden gelmediği belli oldu

Rusya dışişleri ve savunma bakanlarının Pazar günü Türkiye’ye planladığı ziyaretin iptal edilmesinin nedeni belli oldu. Kaynak: Rus bakanların neden gelmediği belli oldu

Rusya dışişleri ve savunma bakanlarının Pazar günü Türkiye’ye planladığı ziyaret iptal edildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bakanlar düzeyindeki görüşmelerin ileri bir tarihte gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bu ertelemenenin nedenini Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi yazdı. 

"Biliyorsunuz, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Savunma Bakanı Şoygu’nun Türkiye ziyareti ertelenmişti" diyen Selvi, "Türkiye’nin Hafter’e zaman kazandırmayı amaçlayan ateşkes talebini kabul etmemesi nedeniyle iki Rus bakanın ziyareti ertelediği söylenmişti. Bu doğrulandı. “İlgisi olabilir. Bununla irtibat kurulabilir” yanıtını aldım" ifadelerini kullandı. 

Selvi, yazısının ilgili kısmında şunları yazdı: 

AÇIK KAPI BIRAKILIYOR

Rusya’nın desteğiyle Sisi ve Hafter tarafından ilan edilen ateşkesi tanımamıştık. “‘Ateşkese gerek yok’ diyoruz. Kabul etmiyoruz” deniliyor. İki bakanın ziyareti konusunda ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin’in münasebetleri çok belirleyici olur” diye açık kapı bırakılıyor.

Türkiye’nin devreye girmesiyle birlikte Libya’da denge değişti. “Türkiye’nin Libya’da yeteri kadar askeri var. Eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyorlar” denilmekle yetiniliyor.

Sonraki Haber