Sarıgül: ''EYT'lilerin sorununu çözecek Türkiye Değişim Partisidir''

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ve EYTFED Başkanı Gönül Boran Özüpak EYT sorunu için bir araya geldi.

Türkiye Değişim Partisi Başkanı Mustafa Sarıgül, EYT'lilerin yanında olduğunu, EYT'lilerin yüzde yüz haklı olduğunu ve TDP olarak EYT sorununu çözeceklerini açıklamıştı.

Sarıgül, bu sözlerinin ardından bugün EYTFED Başkanı Gönül Boran Özüpak ile bir araya geldi. Bugün 11.00'da gerçekleşen buluşma, sosyal medyada ''EYT'yi çözmeye geliyoruz'' sloganıyla duyuruldu.

''EYT’nin haklı mücadelesinin yanındayız'' Sarıgül, ''Burada büyük bir mücadele var, büyük bir dava var. Sayın Federasyon Başkanını kutluyorum. Büyük bir mücadele verdiniz. Birlik olunca neler yapılabileceğini gösterdiniz. Sayın Başkan devlet anlayışından dolayı detaya girmedi. Çünkü o kırmak için dökmek için mücadele vermiyor. 5.5 milyon arkadaşının hakkı için mücadele ediyor. Sayın Başkan diyor ki devlet bizim devletimizdir, devletimize saygımız sonsuzdur. Ama iktidarların yanlışları da düzeltilmelidir. Demokratik hiçbir ülkede yasalar geriye işlemez. Kanunlar çıktığı günden sonrası için geçerlidir. Bir haksızlığın giderilmesi amacıyla buradayız. EYT’lilerin haklı davasını sonuna kadar destekliyoruz. Eğer probleme çözüm önermiyorsanız o problemin parçası olursunuz. Sizi genel merkezimizde ağırlamak istiyoruz. Gölge Maliye Bakanımızla EYT’ye çözümümüzü görüşmenizi istiyoruz. Türkiye’nin kaynakları var. Türkiye’nin en büyük petrolü fındıktır, çaydır, pancardır. Ama ekemiyoruz. Türkiye topraklarına ne ekilip dikileceğine ABD değil Türkiye karar verir.EYT’yi nasıl çözeceğiz. Ekonomik milliyetçilikle çözeceğiz. EYT’nin haklı mücadelesinin yanındayız. EYT’lilerin siyasallaşmasını istemeyiz. Oy almak için değil bir haksızlığı gidermek için buradayız.” dedi.

SARIGÜL: TÜRKİYE'NİN PETROLÜ ÇAYDIR, TÜRKİYE'NİN PETROLÜ FINDIKTIR

Giresun'da çeşitli programlara katılmak üzere Ordu-Giresun Havalimanı'na gelen Sarıgül, gazetecilere, Türkiye'nin her noktasını gezdiğini anlattı.

Türkiye Değişim Partisi olarak cennet vatanın siyasal, sosyal, ekonomik sorunlarını çözmek için yollarda olduklarını ifade eden Sarıgül, "Siyasetin dilini değiştirmek istiyoruz, siyasetin yapılış şeklini değiştirmek istiyoruz. Kötülemek için karalamak için yollarda değiliz. Çare bulmak için yollardayız. Dertlere derman olmak için yollardayız" dedi.

"Pırlantadan alınmayan verginin ekmekten alınmasını doğru bulmuyoruz"

Sarıgül, doğal gaz, elektrik ve su ücretlerine ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

Özellikle son 3 aylık süre içerisinde doğal gaza, elektriğe, suya gelen zamlar... Bu kış yurttaşlarımız, üzülerek ifade ediyorum ki kışa üşüyerek giriyorlar. Kombilerini açamıyorlar, doğalgazlarını açamıyorlar. Elektrik fiyatları, faturaları alabildiğine moral bozmakta. Bu noktada Türkiye Değişim Partisi olarak en önemli çağrımız, elektrik fiyatlarına yüzde 100 neredeyse zam yaptınız, doğalgaz fiyatlarına yüzde 60'a yakın zam yaptınız hele hele sanayide kullanılan gaza yaptığınız yüzde 60 zam özellikle sanayi kuruluşlarını, özellikle tekstil firmalarını alabildiğine sıkıntıya sokmaktadır. Bunların tekrar ve tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Yurttaşlarımızın acil ihtiyacı olan ısınma ve barınma konusunda KDV oranlarının düşmesini arzu ediyoruz
Pırlantadan alınmayan verginin ekmekten, şekerden alınmasını doğru bulmadıklarının altını çizen Sarıgül, çiftçilere destek verilmesini özellikle arzu ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin geleceği ekonomik milliyetçiliktedir

Sarıgül, "Türkiye'mizin petrolü yok" denildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

Türkiye'mizin petrolü var. Türkiye'mizin en büyük petrolü her bölgenin özel ürünleridir. Özellikle Türkiye'nin petrolü çaydır, Türkiye'nin petrolü fındıktır. Çaya ve fındığa alım garantisi vermemiz gerekiyor. Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik milliyetçilik programımızı biraz sonra Giresun'da açıklayacağım. Türkiye'nin geleceği ekonomik milliyetçiliktedir. Ekonomik milliyetçilik, yerli malı yurdum malı herkes onu kullanmalı

Sonraki Haber