Sarıgül'den HDP için ''bir partiyi yok etmeyelim'' çağrısı

HDP'nin kapatılması talebiyle AYM'ye sunulan iddianameyi değerlendiren TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül "Milyonların oy verdiği bir partiyi yok etmeyelim, ceza ve sorumluluk şahsidir" dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti kapatmanın bir demokrasi meselesi olduğunu belirterek, HDP'nin kapatılması girişimini eleştirdi.

Gündemdeki konulara ilişkin yazılı açıklama yapan Sarıgül, kapatılan her partinin başka bir isimle yoluna devam ettiğini ve daha çok oy aldığını vurgulayarak, "Kapatılan her parti, yeniden kurulmuş hem de iktidar olmuş. O halde bu sonuçsuz kavga niye yapılıyor? Suç işleyen partiliye ceza verelim, suçu ağırsa onlara siyaset yasağı da getirelim, ama milyonların oy verdiği bir partiyi yok etmeyelim, seçmenle savaşmayalım. Ceza ve sorumluluk şahsidir ve bireyseldir." değerlendirmesini yaptı.

Kanal İstanbul'u da eleştiren Sarıgül, bu projenin milletin iradesine ve geleceğine karşı durmak olduğunu söyledi ve "Tarihte İstanbul, Osmanlı'nın kalesi, bugün de Cumhuriyetimizin yanan meşalesidir, bu kaleyi koruyalım, meşaleyi söndürmeyelim" dedi.

 Sarıgül, korona tedbirleri gerekçesiyle saat 24.00'den sonra müzik yayını yapılmasının engellenmesini de 'çağdışı' olarak nitelendirdi.

Sonraki Haber