Tepki çekmişti, Kılıçdaroğlu gündeme taşıdı: ''AKP Sözcüsü devlet adına açıklama yapabilir mi?''

Rusya-Ukrayna savaşı başladığında AKP'nin TBMM'yi, Dışişleri Bakanlığı'nı tamamen devre dışı bıraktığını öne süren CHP lideri Kılıçdaroğlu "AKP sözcüsü çıkıp devlet adına açıklama yapacak. Çürüme var. Devleti bir kişiye teslim ederseniz, kurumları bir kişinin iki dudağı arasına teslim ederseniz bu çok ağır bir çürümedir." dei.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu,  Beştepe'de Ukrayna gündemli yapılan güvenlik zirvesini eleştirdi.

 6 partinin imzaladığı mutabakat hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Ayrımcılık yapmadan 84 milyonu kucaklamak istiyoruz ve kucaklıyoruz da. Bize sağlıklı eleştiriler yapanlara da saygı duyuyoruz. Ülkemize demokrasiyi, sevgiyi, barışı getirmek, kutuplaşmayı değil kucaklaşmayı istiyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, toplanan 'Güvenlik Zirvesi' hakkında da iktidara sert eleştiriler yöneltti.

 CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

“Ayrıncılık yapmadan 84 milyonu kucaklamak istiyoruz ve kucaklıyoruz da. Bize sağlıklı eleştiriler yapanlara da saygı duyuyoruz. Ülkemize demokrasiyi, sevgiyi, barışı getirmek, kutuplaşmayı değil kucaklaşmayı istiyoruz.

Devletin bir kuralı var. Yasaları var. Her alan yasalarla düzenlenmiştir. Herkes yasalarla öngörülen görevini yerine getirdiği sürece sorun olmaz. Vatandaş hangi partiyi iktidara getiriyorsa gelir ama devletin çarklarıyla oynamaz.

UKRAYNA SAVAŞI

Herbirimiz milletvekiliyiz. Burnumuzun dibinde bir olay varsa o olay konusunda TBMM'nin bilgilendirilmesi, üzerine düşen bir görev varsa yerine getirilmesi lazım. Olay 24 Şubat'ta sabah çok erken saatlerde meydana geldi.

‘GÜVENLİK ZİRVESİ’ TEPKİSİ

Erdoğan güvenlik zirvesini topladı. Merak ettim: Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? Hukuki altyapısı var mı? Güvenlik Zirvesi diye bir kuruluş hiç hatırlamıyorum. Kimler katıldı? Cumhurbaşkanı yardımcısı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti Sözcüsü, MİT Başkanı, Genel Kurmay Başkanı. Zirve devletin bir zirvesiyse MGK var. Siz bu kutumu bir tarafa bırakıp paralel yapı inşa ediyorsan ve partileştirmişseniz ciddi bir sorunumuz var demektir. Dışişleri Bakanı Kazakistan'da olduğu için katılmamış. 1,5 saat zirve görüşülüyor, Dışişleri Bakanlığı'ndan kimse yok. Böyle bir tabloyu hiç görmedim.

Aynı gün AK Parti'nin sözcüsü açıklama yapıyor, Devlet şunu yapıyor bunu yapıyor. AK Parti'yi anlat. Sen devlet adına konuşuyorsun. AK Parti'nin parti sözcüsü kalkar da devlet adına nasıl konuşur? Devletin bu duruma düşürülmesinden büyük bir üzüntü duyduğumu ifade edeyim. Devletin bu kadar itibarsızlaştırıldığını ilk kez görüyorum.

'ÇEKİMSER OY' ELEŞTİRİSİ

Erdoğan cuma namazından çıkıyor gazeteciler soru soruyor. Rusya-Ukrayna gelişmeleri... 'Parti Sözcümüzün yaptığı açıklama çok açık ve net' diyor. Tarafsız olması gereken ve namusu ve şerefi üzerine ant içen bir kişi devletin kurumlarını ayaklar altına alamaz.

O zirvede akıl olmadığı için ve o zirvede bütün olaylar net tartışılmadığı için zikzaklar işlemeye başladı. Erdoğan, 'Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatı kabul edilemez bulduğumuzu belirtiyorum' diyor. Avrupa Konseyi'nde gidiyorsun çekimser davranıyorsun. Niçin? Milli Güvenlik Kurulu'nu toplasaydın böyle zikzaklar çizmezdin.

Hadi muhalefete saygı duymuyorsun kendi milletvekillerine saygı duy kardeşim... Nasıl oluyor da Türkiye Büyük Millet Meclisi bu kadar yok sayılıyor?

Ne kadar işe yaramaz insan varsa toplamışsın; ondan sonra ‘Milli Güvenlik Zirvesi’ diyorsun. Ne güvenlik zirvesi kardeşim!

ELEKTRİK FATURALARINA DÜZENLEME

Devleti yönetemiyorlar. Karar alırken nasıl alacaklarını da bilmiyorlar. Devlet aklını sıfırladılar, bürokraside liyakati bitirdiler çünkü. Elektriğe zam geldi. Zam öncesi 'Yılbaşından itibaren elektrikte, doğalgaz fiyat artışı mümkün olabilecek en alt seviyede yapıldı' dedi Erdoğan. En alt seviyeye bak... Dünyada bizim dışımızda yüzde 127 zam yapan başka bir ülke görmedim. Sanıyorlar ki bu millet dünyayı bilmiyor. Devlet yönetiminde ne kadar gerideler. Dünya ortaçağı geçti kardeşim...

Erdoğan söylediklerini geri aldı. Yüzde 18 olan KDV'yi yüzde 8'e indireceğiz dediler. Yüzde 127 zammı yüzde 100'e indirdiler.

Bizim sosyal tarifemizi kabul etti. Bu ne demektir? Biz devleti, vatandaşı ondan daha iyi tanıyoruz. Biz ülkemizi ondan daha iyi biliyoruz.

Bütün dünya duysun diye elektrik faturalarını ödeyemeyenler adına 'Elektrik faturamı ödemeyeceğim' dedim. Bunu da ifade ettim duysun diye. Şimdi, KDV'yi baştan sıfırla dedik yüzde 8 yaptı. KDV'yi sıfırla kardeşim. O zammı bir parça daha indir. Eğer bunu yaparsa protestomu kaldıracağım ortadan.

TL MEVDUATA KUR GARANTİSİ

Kur Korumalı Mevduat Sistemi getirdiler. Aradaki farkı nerden ödeyecek? Fakir fukaranın vergilerinden üst gelir kurumuna aktaracak. Yüzde 11 büyümüşüz... Kim büyüdü? Beşli çete büyüdü. Bankada dolarları, avroları olanlar, bir değil beş maaş alanlar büyüdü. Onlar büyüdükçe milyonlar fakirleşti.

Sonraki Haber