Türkiye Tek Yürek kampanyasında milyarlarca TL'lik eksik

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 11 ilimizi yerle bir eden asrın felaketinin yaralarını sarabilmek için düzenlenen Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan 115 milyar TL'lik bağışın 30 milyar TL'sinin ödenmediği ortaya çıktı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremin yaralarını sarmak için başlatılan "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında bugüne kadar 85 milyar liranın nakit olarak hesaplara yatırıldığı açıklandı.


Ek bütçenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında bağışlara ilişkin sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tek Yürek Türkiye kampanyası kapsamında hesaplara yatırılan paranın 85 milyar TL olduğunu, ayrıca bağışta bulunan vatandaşların da 27 milyar lira ödediğini söyledi.

Yılmaz, ayrıca  farklı kampanyalarla hesaba giren bağış toplamının 112.2 milyar liraya ulaştığını, bu paranın da 38.2 milyar lirasının hane başı ödemeler, kira, vefat, çadır, konteynır ve gıda yardımı kapsamında depremzedelere ödendiğini, halen bağış hesabında 74 milyar liralık hazır kaynak bulunduğunu belirtti.

Muhalefet milletvekilleri Yılmaz'dan bağış yapacağını vadedip 30 milyar TL'lik ödemeyi yapmayan kişi ve kuruluşların açıklanmasını istedi.

Sonraki Haber