Yeşil Sol Parti ikinci tur kararını verdi

Yeşil Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin tavrını belirledi. Muhalefetin kazanması için birinci turdaki tavır sürdürülecek, Kılıçdaroğlu desteklenecek.

Yeşil Sol Parti ve HDP seçim sonrası ilk MYK toplantısını gerçekleştirdi. Seçim sonuçlarının muhasebesinin kapsamlı bir şekilde yapıldığı toplantıda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ikinci tur yarışında tıpkı ilk turda olduğu gibi destek verme kararı çıktı.

GazeteDuvare'dan Ceren Bayrar'ın haberine göre Yeşil Sol Parti tüm gücüyle sahada olarak seçmenin 2'nci turda da sandığa gitmesi için çalışacağı belirtilirken, Yeşil Sol Parti ve HDP yönetimi, 28 Mayıs seçimlerine giden süreçte önceliğin bu seçim olduğu konusunda fikir birliğine vardığı açıklandı.

Sinan Oğan'ın şartı HDP ve HÜDAPAR'sızlıktı

Öte yandan dün akşam canlı yayında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs seçimlerinde destekleyeceği adaya sunacağı şartları tek tek sayarken HDP ve HÜDA PAR ile yan yana olmayacaklarını açıklamıştı.

Oğan bu kararını "HDP ve HÜDA PAR'ın kurulacak müstakbel hükümet nezdinde görev verilmemesi ve bu sürecin dışında tutulmaları" diyerek açıklamıştı.

Sonraki Haber