Prof. Dr. Naci Görür çılgına döndü; sonunda isyan etti

11 ilimizi yerle bir eden ve 55 binden fazla canı yitirdiğimiz asrın felaketinden yıllar önce Kahramanmaraş ve çevre bölgesindeki fay hatları için uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden kendisine gelen mesajlara "Sanki hepiniz jeologsunuz" diyerek isyan etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra vatandaş da siyasetçiler de medyacılar da deprem hakkında daha fazla bilgi ve fikir alışverişinde bulundu. Depremle ilgili doğru veya asılsız çok sayıda söylem ve açıklamalar yapıldı.

Depremle alakalı sorularla muhatap olan kişilerin başında da deprem bilimci ve jeologlar geldi.

Özellikle son büyük depremlerden sonra soru ve bilgi bombardımanına en çok tutulan jeologlardan biri olan Prof. Dr. Naci Görür, en sonunda dayanamadı ve isyanını sosyal medyada yayınladığı şu sözlerle dile getirdi:

Arkadaşlar, sorulan sorulardan anlıyorum, hepiniz sanki jeologmuşsunuz gibi, sanki jeolog olacakmışsınız gibi soruyor, tartışıyor ve konuşuyorsunuz. Doğal olarak da yanlışlıklar katlanıyor ve yayılıyor. Daha önce de sizden rica ettim. Bu yaklaşımı bırakın. Yakınlarınızın, komşularınızın, hemşerilerinizin deprem farkındalığını artırın. Deprem dirençli kentler için çalışın, talep edin. Bu yolla milletinize daha anlamlı hizmet edersiniz, sevgiyle.

Sonraki Haber