Sedat Peker'e yakın ismi sınır dışı edip Türkiye'ye gönderdiler

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in basın danışmanı olduğu ifade edilen Emre Olur, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye'ye geri yollandı.

Gazeteci Erk Acarer, hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’e suikast iddiaları üzerine yen, açıklamalarda bulundu.

Acarer, Peker’in basın danışmanı olduğu ifade edilen Emre Olur’un, Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiği ancak daha sonra Türkiye’ye geri yollandığını anlattı.

 Acarer, “Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon dolar konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı” dedi.

Acarer’in açıklaması şöyle:

“Sedat Peker cephesinde yeni ve önemli gelişme! Peker’e yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler çemberin daraldığını gösteriyor. Kamuoyunda basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, 3 gün önce Arnavutluk’tan B.A.E’ye geçiyor.

Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrılıyor.Ama işlemleri yapılmıyor.Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor. Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor.

 Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon dolar konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı. Olanları ‘Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz’ diye okunabilir. Anlattıklarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha teyid ediyoruz. Keşke biraz daha derinlemesine araştırma yapabilseydik, gerçeğin biraz daha üzerine gidebilseydik ve böyle balık hafızalı olmasaydık!”

Sonraki Haber