Şimdi de kadınlara 4 bin TL devlet desteği yalanı

Google'dan sitelerine trafik çekmek için okuyucusunu kandıran internet sitelerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kadınlara 4 bin TL sosyal yardım desteği vereceğine dair yalanı Bakanlık tarafından resmen yalanlandı.

Son günlerde kimi sosyal medya hesaplarından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın tüm kadınlara 4 bin TL sosyal yardım desteği sağlayacağı iddia edilmişti.

Kimi sosyal medya hesaplarının "takipçi sayısı arttırabilmek" için söylediği bu yalandan yola çıkan ve kendilerine "haber sitesiyiz" diyen bazı internet siteleri de Google arama sonuçlarını manipüle etmek ve okuyucularını kandırarak internet sitelerinin ziyaretçi sayısını arttırabilmek için bu paylaşımları alıp sanki gerçek bir habermiş gibi servis etmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sonunda bu yalan için resmi açıklamayı yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım: İlk şart var En az 1 çocuk sahibi olmak. başlığı adı altında internet sitelerinde haberlerin dolaştığı görülmektedir. Bazı basın mensubu arkadaşlarımızın bizleri arayarak bilginin teyidini istemesi üzerine bir açıklama yapma gereği duyduk. Bakanlığımızın bu isim adı altında herhangi bir yardımı bulunmamaktadır. Lütfen 'tıklanma' amacıyla yapılan bu tip haberleri dikkate almayınız. Bakanlığımız ve yetkili diğer kurumların resmi sayfalarından açıklanmayan hiçbir bilgiyi teyitlenmeden kullanmamanızı rica ederiz." denildi.

Hep aynı yalan, hep aynı tuzak, hep aynı rezalet

Aslında "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım: İlk şart var En az 1 çocuk sahibi olmak" başlığıyla takipçi ve ziyaretçi çekmek için yapılan bu sahtekarlık ilk değil. Aralarında pek çok tanınmış sosyal medya hesapları ve çok tanınmış "sözde" haber siteleri de takipçi ve trafik çekmek için sürekli bu dolandırıcılığa, bu sahtekarlığa başvurup hem vatandaşı kandırıyor, hem sitedeki reklamlar daha fazla görüntülendiği için haksız bir şekilde para kazanıyor hem de gazetecilik mesleğini lekeliyor... Devam etsinler!

Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplarda

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı hastalar ve ailelerine destek için bu ay toplam 2,8 milyar TL 'Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

'Evde Bakım Yardımı' kapsamında hak sahibi başına aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti

“Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 560 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.” 

Sonraki Haber