Sosyal medya fenomenine attığı bu mesaj yüzünden 3 yıl hapsi istendi

Sosyal medyada fenomen olan 25 yaşındaki bir genç kadına "Ayaklarına köle olabilir miyim ?" diye mesaj atan bir zanlı 3 yıl hapsi istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

İzmir'de yaşayan TikTok fenomeni B.Y.'a 'Ayaklarına köle olabilir miyim?' şeklinde mesaj atan A.K. (24) cinsel taciz suçundan 3 yıl hapsi istemiyle yargılandığı davadan sanık beraat etti. B.Y.'ın avukatı Alperen Cihan Çetinkaya ile savcı karara itiraz ederek dosyayı istinafa taşıdı.

TikTok fenonemeni B.Y., "Sanık birden fazla kez sürekli olarak 'ayak', 'ayak köleliği', 'ayaklarının fotoğrafını atar mısın' şeklinde bana mesajlar attı. Kadına yönelik şiddet sadece vücutsal olarak değil, sosyal medya üzerinden de devam ediyor. Bu kişiler ceza almadıkça kadına yapılan her türlü taciz artıyor" dedi.

"Sanık, ayak fetişisti bir tacizcidir"

Alperen Cihan Çetinkaya ise, "Sanık, ayak fetişisti bir tacizcidir. Mahkemenin bu yanlış kararı ayak fetişisti tacizcilerine kadınlarımızı taciz etmeleri için adeta izin vermek anlamına gelmektedir. Bu kararın bozulacağına inanıyoruz ve şu soruyu soruyoruz; herhangi biri eşinize, sevgilinize, kardeşinize 'Ayaklarına köle olabilir miyim' şeklinde mesaj gönderse bunun taciz olduğunu düşünür müsünüz, düşünmez misiniz? Savcılık makamı da bizimle aynı fikirde olacak ki, karara itiraz ederek istinafa taşıdı" dedi.

Davalı A.K. savunmasında, "Instagram hesabı bana ait. Ancak mesajı ben atmadım. Kendi hesabımdan böyle bir mesaj atıldığı için özür dilerim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

İddianamede hesabın şifresinin sadece A.K. tarafından kullanıldığı, mesajın başka biri tarafından atılmasının mümkün olmadığı, şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik savunmada bulunduğu belirtildi. Savcılık sanık hakkında cinsel taciz suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianame İzmir 45. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Görüntülü mesajlar atarak tacizlerine devam etti

B.Y.'ın avukatı Alperen Cihan Çetinkaya, duruşma sırasında şüphelinin tacize etmeye meyilli olduğunu belirtti. Şikayet ettikleri 'ayaklarına köle olabilir miyim?' mesajlarından sonra şüphelinin görüntülü mesajlar atarak tacizlerine devam ettiğini anlatan Çetinkaya, sanığın ceza alacağını düşünerek ayrıca görüntülü mesajlarla ilgili bir şikayette bulunmadıklarını söyledi.

Sanık A.K., ilk ifadesinde inkar ettiği 'Ayaklarına köle olabilir miyim?' mesajını duruşma sırasında kabul etti. Mesajı kendisinin attığını belirten A.K. "Mesajı ben attım ama görüntüyü ben atmadım" diye kendini savundu.

Mahkeme savcısı karara itiraz ederek dosyayı istinafa taşıdı

Mahkeme, elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz suçunu işlediği gerekçesiyle kamu davası açılmış olsa da yapılan yargılama sonucunda sanığa yakıştırılan eylemin yasal koşullarının oluşmadığı kanısına varılarak beraatine karar verildi. B.Y.'ın avukatı Alperen Cihan Çetinkaya ile mahkeme savcısı karara itiraz ederek dosyayı istinafa taşıdı.

Davacı TikTok fenomeni B.Y., "1.5 milyon takipçim var. Beni rahatsız eden ve cinsel içerik taşıyan mesajlarla ilgili olarak avukatım Alperen Cihan Çetinkaya aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Bu olayda da şahıs birden fazla kez sürekli olarak 'ayak', 'ayak köleliği', 'ayaklarının fotoğrafını atar mısın' şeklinde bana mesajlar attı.

Sürekli olarak rahatsız etti. Kadına yönelik şiddet sadece vücutsal olarak değil, sosyal medya üzerinden de devam ediyor. Bu kişiler ceza almadıkça kadına yapılan her türlü taciz artıyor. Bu kişiler cezalandırıldığında da bu tacizcilerden gelen tazminatları kadın ve çocuk haklarıyla ilgili çalışan dernek ve vakıflara bağışlıyorum. Umarım bu tarz şahıslar cezalandırılır" dedi.

Sonraki Haber