Suriyeli Çocuklar Futbol Turnuvası

Bayrampaşa Belediyesi ve Suriye Forumu iş birliğiyle düzenlenen turnuvada 500 Suriyeli çocuk yeteneklerini sergileyecek

İSTANBUL (AA) - Bayrampaşa Belediyesi ve Suriye Forumu iş birliğiyle düzenlenen "Suriyeli Çocuklar Futbol Turnuvası" başladı.

Terazidere Spor Kompleksi'nde düzenlenen ve 14-16 yaş arası 500 Suriyeli çocuğun katılacağı turnuva 2 ay sürecek.

Organizasyon açılışında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Aydıner, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Suriye'nin Türkiye'nin akraba ülkesi olduğunu söyledi.

Suriye'den vazgeçmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Aydıner, "Suriye'de 4 yıla yakın zamandır bir savaş hüküm sürüyor. Suriye'de bir katliam ve asimilasyon yapılmaktadır. Suriye'de çocuklar ve kadınlar öldürülüyor. Tüm dünya bu katliama seyirci kalmaktadır. Suriye'deki katliama tek karşı çıkan Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur" diye konuştu.

Aydıner, Türkiye'nin ensar olma hazzını yaşadığını aktararak, muhacir haline getirilen Suriye halkına kucak açtıklarını belirtti.

Türkiye'nin 2,5 milyon Suriyeliyi koruduğuna vurgu yapan Aydıner, bu korumanın devam edeceğini, Türkiye'ye yakışanın da bu olduğunu söyledi.

Atila Aydıner, savaşın durması temennisinde bulunarak, şöyle devam etti:

"Kilometrelerce uzaktan gelerek Suriye halkına yapılan katliamı tasvip etmiyoruz. Kendi halkını katleden bir liderin artık Suriye idaresinde bulunması mümkün değildir. Avrupa'ya gitmek isteyen kardeşlerimizin ölmesi bizi üzüyor. Bununla ilgili Başbakanımızın Avrupa ile yaptığı görüşmelerde muhacir kardeşlerimizin sorunu da güzel şekilde sonuçlanacaktır. Burada 23 Suriye okulundan gelen çocuklarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır."

Suriye Forumu Başkanı Mustafa Sabbah ise sporun özellikle futbolun, entegrasyonu kolaylaştıran etkinlikler olduğunu belirterek, "Burada gelecekten bir pencere açılması çok önemli. Gençlerimiz kendilerini sporla eğitmeli. Suriye'nin umudu ve geleceği onun çocuklarının elinde olacaktır. Suriye'nin yeniden inşa edilmesi onlarla olacaktır. Türk ve Suriyeli çocukların birbirini tanıması için bu etkinlik çok önemli. Türkiye devletine ve halkına destekleri için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bayrampaşa Belediyesi ve Suriye Forumu'nun iş birliğiyle düzenlenen organizasyona Suriyelilerin eğitim aldığı 23 okuldan katılan çocuklar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak, "Türkiye", "Türkiye Suriye kardeştir" sloganları attı.

Belediye Başkanı Aydıner'in santra vuruşuyla başlayan turnuvaya, teknik direktör Güvenç Kurtar, futbolcu Mustafa Kocabey ve Suriyeli astronot Muhammed Faris de katıldı.

Sonraki Haber