Taksiciler İstanbul'a 1.803 minibüs ve 322 yeni dolmuşa karşı harekete geçti

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB'nin İstanbul'da bin 803 minibüs ve 322 dolmuşun hizmete girmesi için aldığı kararı yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

Taksilerin toplu taşımadan daha ucuz olduğu iddiası tartışma yaratan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul'da hizmete girmesi için karara varılan bin 803 minibüs ve 322 dolmuş için yargıya gideceklerini açıkladı. Aksu, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yok. Bu bir hak gaspıdır. Kesinlikle haksız zenginleşmedir. Taksici esnafının ekmeği ile oynadılar" dedi.

UKOME kararı gereği M plakalı minibüsler ve TZ plakalı taksi dolmuşların taksiye dönüşüm kararı alınmasına ret oyu kullandıklarını belirten Aksu, konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti:

M plakalı minibüsler toplu taşıma aracıdır. Taksi olarak kullanılamaz. Hukuka aykırıdır. Geçen sene de böyle bir dönüşüm yaptılar. Bu dönüşümü biz yargıya taşıdık. Yargının verdiği kararla aldıkları karar iptal oldu. Maalesef kararı uygulamadılar. Bu kararı uygulamadıkları için suç duyurusunda bulunmuştuk. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yok. Bu bir hak gaspıdır. Kesinlikle haksız zenginleşmedir. Taksici esnafının ekmeği ile oynadılar. Bu konuyu tekrar yargıya taşıyacağız. Güvenli taksi dedikleri şu, engelli erişimine uygun, 8+1 kapasitede ve 3 yıl boyunca satılamaz olacaklar. Aslında fark eden hiçbir şey yok. Güvenlik konusunda, İstanbul'daki bütün taksilerde 'itaksi' uygulaması, kameralar var. Bütün yetkiler İBB'de. Yeni dönüşecek taksiler güvenli, eskiler güvensiz demek çok yanlış.

Sonraki Haber