Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeni mektupları ortaya çıktı
MHP lideri Bahçeli'nin başlattığı süreçte geçtiğimiz hafta eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'ya "silah bırakın", "örgütü feshedin" mektubu okunan bebek katili Abdullah Öcalan'ın, DEM Partili milletvekillerine yazdığı yeni mektuplar ortaya çıktı.
DEM Parti’nin İmralı heyetinin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmelerden sonra beklenen açıklama geldi. Öcalan geçtiğimiz hafta PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptı.
Bunun yankıları sürerken DEM Parti milletvekilleri ve belediye eş başkanları önceki gün Ankara’da 7 saat süren bir toplantıda gelişmeleri ele aldı. Bu arada Öcalan’ın İmralı’dan DEM’li milletvekillerine mektuplar yazdığı da ortaya çıktı.
Daha önce, PKK elebaşılarına, Kuzey Irak’a ve Suriye’deki YPG teröristlerine mektup yazdığı bilinen Öcalan’ın DEM’li vekillere de, “Barış üzerine söz kurun, barışı sahiplenin. Süreci anlatın, barışı halka anlatın” mesajı verdiği iddia edildi.
Saatler süren toplantıda Öcalan’ın DEM’li belediye başkanlarına yönelik mesajı da paylaşıldı.
Öcalan’ın “40 yıl önce Kürt’ün adı yoktu, bugün belediyeleri var. Süreci anlatın, barışı halka anlatın” dediği aktarıldı.