Türkiye'den Ukrayna'ya 200 milyon TL'lik silah yardımı!

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Sibiga, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için 200 milyon TL’lik finansal yardım anlaşması imzalanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kiev'e yapacağı ziyarette, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile yapacağı görüşme ve 'Türkiye-Ukrayna Üst Düzey Stratejik Konsey 8. Toplantısı'nın ardından bir dizi anlaşmaya imza atılması bekleniyordu.

'TÜRKİYE TARAFI SİLAH ALIMI İÇİN 200 MİLYON FİNANSAL YARDIM YAPACAK'

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Sibiga'nın, Ukrayna medyasına yaptığı açıklamada ziyaret sırasında yapılacak anlaşmaların içeriği belli oldu. Sibiga, ilk imzanın Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarına ilişkin olduğunu belirtti:

"Bu ziyaret sırasında imzalanacak anlaşmaya göre, Türkiye tarafı Ukrayna ordusunun ihtiyaçları, özellikle silah alımı için 200 milyon TL finansal yardım sunacak. Önceki yıllarda da bu rakamlarda benzer anlaşmalar imzalanmıştı."

GÖÇ VE ACİL DURUM SERVİSLERİ DE İMZALANACAK ANLAŞMALAR ARASINDA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında, göç alanındaki işbirliği ve acil durum servisleri arasındaki işbirliğine ilişkin anlaşmaların da imzalanacağını söyleyen Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Sibiga, "Ayrıca ehliyetlerin karşılıklı olarak tanınması ile ilgili bir anlaşma imzalanacak. Bu, her iki ülkenin vatandaşlarının haklarını korumayı uygulamaya bir adım olacak" dedi.

Sonraki Haber