Vatandaş evde içkiden sonra şimdi de evde akaryakıt üretimine başladı

Alkol fiyatlarına körlük hatta ölüm riskini bile umursamadan evinde alkol üretimi yapmaya başlayan vatandaş, benzin ve motorindeki zam yağmuru sonrasında evinde akaryakıt üretimine başladı.

Son bir yılda yüzde 250’nin üzerinde zamlanarak, litre fiyatı 26 TL’ye ulaşan mazot, kullanım alanının genişliği nedeniyle iğneden ipliğe tüm tüketim ürünlerindeki zamları da tetikliyor.

2021’in sonbaharında “otomatiğe bağlanan” zamlar sırasında akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturan taşıt sahipleri, artık pompaya yanaşamaz hale geldi. Bir deponun dolum gideri 1000 TL’yi aşarken, kontağı açık tutabilmek için çare arayan yurttaş umudunu “evde akaryakıt üretimine” bağladı.

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Sevgi'nin haberine göre YouTube’da son dönemde yayımlanan evde akaryakıt üretimine dair videoların sayısında ciddi derecede bir artış var.

Yüz binlerce kişi tarafından izlenen videolarda atık bitkisel yağ ve bazı ek maddeler kullanılarak nasıl biyodizel yakıt üretilebileceği tüm ayrıntılarıyla anlatılıyor.

ARAÇLARA ZARAR VEREBİLİR

Söz konusu videoları paylaşan yayıncılar, yapılan “kimyasal işlemin ve kullanılan malzemenin tehlikesine” dikkat çekerken, elde edilen biyodizel yakıtın özellikle “yeni nesil araç motorlarına zarar verebileceği” uyarısını da yapıyor.

Sonraki Haber