Yandaş medyanın gözyaşları: ''Eyvah Suriyeliler dönüyor''

Türkiye'deki yasal ve kaçak sığınmacılarla ilgili tartışmalar tüm hızıyla sürerken, AK Partil'ye yakınlığıyla bilinen medyada şimdi de "Suriyeliler geri dönüyor" paniği başladı.

Türkiye sığınmacı tartışmalarıyla yatıp, sığınmacı tartışmalarıyla kalkarken AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen bir yayın organının bugünkü manşeti büyük tepki çekti.

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi, iş yerlerinde ucuz işçi olarak Suriyelileri çalıştıran işverenlerin "sorunlarını" kaleme aldı ve Suriyeli sığınmacıların Suriye'ye dönmesi sebebiyle bu işverenlerin eleman sorunu yaşamaya başladığını duyurdu.

Türkiye gazetesine konuşan bir işveren "maaşlarının daha uygun olması nedeniyle zamanında Türk işçi yerine Suriyeli istihdam ettiklerini" anlatırken, “Şimdi ülkelerine geri dönmeye başladılar. İki yıldır dikim ustalığı yapan çalışanımız işi bıraktı. Türk ustalar da çok para istiyor” açıklamasını yaptı.

Gazetenin haberinde deri dikim ustası olarak bir Türk çalışanın 15 bin TL maaş istediği ancak Suriyelilerin 7 bin 500 TL'ye çalıştığı da kaydedildi.

Sonraki Haber