Yeni vergi düzenlemesi teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başladı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. Toplantıda, Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, usul üzerine yaptığı konuşmada, kanun teklifinin yürütme tarafından hazırlandığının açık olduğunu öne sürerek, bu haliyle teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunun altını çizdi.

Vergilerle ilgili düzenleme yapıldığını anımsatan Kuşoğlu, teklifin etki analizinin olmamasını eleştirdi. Kuşoğlu, "Ne getirip götürdüğünü bilmemiz lazım. Bu tür rakamların çalışma öncesi bize verilmesi gerekiyor. Yeni bir vergi ihdas ediliyorsa ilgili bakanlıkların, kamu kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının görüşleri de yazılı olarak alınmalıydı." ifadesini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise yıllardır gelir vergisi ve kurumlar vergisi reformları için çağrı yaptıklarını hatırlatarak, iktidar tarafından komisyona gönderilen tekliflerin ise palyatif ve torba teklifler olduğunu söyledi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu da komisyon çalışmalarının canlı olarak yayınlanmasını talep etti.

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise yeni vergi ihdasının teklifte söz konusu olduğunu ancak usul açısından bir eksiklik bulunmadığını belirtti.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

Sonraki Haber