Yılbaşı yasağını böyle deldiler: Günlük evi kirala dansöz bedava!

Önce evde, ardından otellerde yasaklanan "yılbaşı kutlamaları" için yeni yöntem bulundu. Yasak tanımazlar için "villa kiralayana dansöz bedava" kampanyalarıyla piyasada kiralık villa kalmadı.

Yılbaşı döneminde toplu organizasyonları engellemek adına birbiri ardına tedbirler alınsa da yasakları delmenin yolu kiralık villalarda bulundu. Günlük kira bedeli 600 TL ile 4 bin TL arasında değişen villarda neredeyse boş yer kalmazken, villa kiralayan kişiler yılbaşı gecesi için dansçı, dansöz ve DJ hizmeti de veriyor. Dansçı, dansöz ve DJ’ler için istenen ücretler ise 600 ile 1500 TL arasında değişiyor.

Yılbaşına sayılı günler kaldı. Ancak bu yılbaşı koronavirüs salgının devam etmesi sebebiyle geçmiştekilerden çok daha farklı olacak. Bu yıl eğlence mekanları ve otellerde yılbaşı eğlenceleri yapılması yasaklandı. Evlerde kalabalık bir şekilde toplanılması da mümkün değil. Ayrıca yılbaşı döneminde 4 günlük sokak kısıtlması da bulunuyor. Virüsün yayılımını yavaşlatmak için tedbirlerin seviyesi arttırılsa da bazı kişiler, yasakların arkasından dolaşarak ‘eğlence’ düzenlemek için çeşitli yollar deniyor.

Hürriyet'in haberine göre bunların başında ise günlük villa kiralamak geliyor. Özellikle tatil beldelerinde villa ve müstakil evlere ilgi oldukça yoğun. İstanbul’da da benzer bir durum yaşanıyor. Biz de yılbaşı dönemi için İstanbul’daki kiralık villaları araştırdık. Çeşitli ilan sitelerinde yer alan kiralık villa ilanları tek tek aradık. Çok ilginç bilgiler aldık.

İlanların birçoğunda yılbaşı dönemi için kiralık villa kalmadığı bilgisi yer alıyordu. Diğerleri ise çok az kiralık villa kaldığı için fiyatlarını yükseltmişti. Villaların günlük kiralama ücreti büyüklüklerine göre değişmekle birlikte, 600 TL’den başlıyor, 4 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Yılbaşı döneminde 4 günlük sokak kısıtlması olduğı için en az 4 günlük kiralama yapmak gerekiyor. İlanlarda yer alan bilgilerin bazıları ise şaşırtıcı. Örneğin lüks bir çiftlik evi için günlük kiralama ücreti 3 bin 600 TL olarak belirlenirken, ilanda çiftlik evinde ses sorunu yaşanmayacağı bildirilmiş. Konuştuğumuz başka bir kişi ise villa kiralayanlar eğer isterlerse dansçı, dansöz ve DJ hizmeti de sunabileceklerini ifade ediyor.

Sonraki Haber