YÖK kendini yok ediyor

Çıkarttığı yeni yönetmeliklerle ve sürekli değiştirdiği usul ve esas genelgeleriyle mevzuatta yetkilendirilmediği halde istediği gibi yapmakta kendini özgür sanan YÖK gerekçesiz kurduğu her düzenlemeyi sürekli ve gerekçesiz değiştirerek Cumhurbaşkanlığını zor durumda bırakıyor. Bu sümmetedarik işlemler akıllara YÖK VAR MI YOKSA YOK MU? sorusunu getiriyor.

Yaptığımız yayınlarla uyardığımız YÖK bu düzenlemeleri yapıp yapıp sonra değiştirmesi ile adeta bir taciz mekanizmasına dönüşmüş durumda. Edindiğimiz bilgilere göre CBEÖPK bu gelişigüzel düzenlemelerden rahatsız. 

En son VAKIF ÜNİVERSİTELERİ YÖK'ü kuran YÖK (Bkz: https://www.haber3.com/guncel/yok-yok-dogurdu-yok-vakif-universiteleri-yokunu-kurdu-haberi-6111327) yükseköğretimde öngörülemez işlemler yaparak idare hukuku açısından da içinden çıkılmaz duruma gelmiş görünüyor.

Uzmanlar, "YÖK bakalım VAKIF YÖK'ünü de iptal edecek mi?" sorusunu soruyorlar. 

Ülkenin en önemli eğitm kurumlarından yetkili ve sorumlu olan ve iktidar partisi dahil bütün politik partilerce kapatılması öngörülen YÖK, sonunda kendi kendini mi YOK ediyor sorusu akılları kurcalıyor.

Sonraki Haber