12 Eylül haftası burç yorumları: Merkür'ün geri hareketinde dikkat etmeniz gerekenler

Haber3.com yazarı astrolog Levent Gözaçan yazdı: 12 Eylül haftası burç yorumları: Merkür'ün geri hareketinde dikkat etmeniz gerekenler

Levent Gözaçan leventgozacan@gmail.com

Geçen hafta başlayan Mars-Venüs kare açısı, iki hafta daha sert etkilerini göstermeye devam edecek. Bu yüzden özellikle partner ilişkilerinde; yakıcı yıkıcı durumlara, kıskançlıklara, öfke krizlerine, sert ayrılıklara, kazalara, ani ve sabırsız kararlarınıza dikkat etmelisiniz. Sevgi bekleyen ilişkilerde sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor.

Merkür’ün yaklaşık 3 hafta sürecek geri hareketi başlıyor. Jüpiter ile karşıtlık yaptığı için; büyük konular, büyük hedefler, inançlar, düşünceler, iletişimler, hak, hukuk, adalet gibi diğer kişilerle olan görüş farklılıklarınızı irdelemeniz, eski uyumsuz durumlara kendi içinizde çözüm getirmeniz gereken zamandır. Unutmayın ki, yapacağınız kişisel düzeltmelerdeki ana amaç; diğer kişilerle aranızdaki buzları eritmekten daha çok kendi kişisel gelişiminiz için gereklidir.

Gökyüzünde; şans, huzur, yenilik, bitişler ve yeni başlangıçlar getirecek önemli uçurtma açı kalıbından da söz etmemiz gerekiyor. Kontrol, ölçü ve disiplin içinde hareket ederek, yaratıcı sezgilerinizi ve liderlik yeteneğinizi kullanarak hem kendinizde, hem de toplumda önemli değişimleri gözlemleyebileceğiniz zamandır. Burada dikkat etmeniz gereken şey, mantığınız ve duygularınız arasında kararsız kalabileceğiniz durumlardır. Genel olarak kolaylık ve rahatlıklar, akıl ve mantıktan yanadır. Duygulara kapılmamak ve daha dengeli kullanmak yaralı olur.

YÜKSELEN KOÇ: Savaşçı ve yerinde duramayan yükselen Koç kişiliğiniz, Merkür geri hareketinden oldukça etkilenebilir. Şimdi biraz frene basmak ve heyecanlı tavırlarınızı beklemeye almak zorundasınız. Çünkü, geri giden Merkür özellikle eş, sevgili, ortak gibi en yakın olan ikili ilişkinizdeki iletişimleri, görüşmeleri kısıtlayabilir. Önceden kalan fikir ayrılıklarını, düşünüş, inanış ya da anlaşmazlık yaşadığınız durumları yeniden gündeme getirebilir. Biraz yavaşlayıp kendinizi sorgulamanız ve kişisel düzeltmeler yapmanız gereken zamandır. Aynı şeyi gruplaşmalardan tanıştığınız kişilerle yaşamış olduğunuz eski maddi sorunlar için de yapmalısınız. Özellikle iş ve sağlık konularındaki disiplinli, açık, net, gerçekçi ve mantıklı yaklaşımlarınız sizin için bu hafta; iş, meslek ve para kazanma konularında önemli yenilikler, değişimler ve yeni şansları gündeme getirecektir. Bunun için duygularınızı kontrol altında tutmanız ve yeni fırsatlara gerçekçi yaklaşmanız gerekiyor. Bu, psikolojik sağlığınız için de iyi olur.

YÜKSELEN BOĞA: Sağlamcı yükselen Boğa kişiliğiniz bu hafta size güvenli aşk arayışları, çocuklarla sevgi bağları, kişisel eğlenceler gibi konularda yeni fırsatlar getirebilir. Merkür’ün geri hareketi; iş ortamında, çalışma arkadaşlarınızla özellikle sağlık alanında fikir ayrılıkları, farklı düşünceler, anlaşmazlıklar ya da çelişkili durumlar yaşatabilir. Bu gibi eski dengesiz durumlar yeniden gündeme gelebilir. Yapmanız gereken; düşüncelerinizde daha esnek olmak, yeni iletişim yolları bulmak ve diğerlerinin haklı taraflarını anlamaya çalışmaktır. Meslek ortamında ya da yönetici ilişkilerinde inatçı Boğa kişiliğinizi kullanmamalı, nerede yanlış yaptığınızı iyice düşünmelisiniz. Çevresel davranışlarınızda yenilenmeye ve farklılığa giderseniz, uzaktaki kişilerle olan ilişkilerde de önemli ve yararlı dönüşümleri başlatabilirsiniz. Kişisel eğlenceleriniz, kendinizi akılcı ve mantıklı gösterme isteğiniz, çocuklarla ilgili konularda gerçekçi yaklaşımlarınız sosyal gruplarda yer edinmenizi sağlayabilir. Ancak, gruplaşmalar içinde duygusal beklentilerinizi kontrol etmelisiniz.

YÜKSELEN İKİZLER: Aile ve ev halkı ile sertleşen durumlara dikkat etmeli, daha sakin ve anlayışlı davranışlara geçmeniz gereklidir. Yoksa kopmalara, küsmelere ve sevgi ilişkisinin zedelenmesine sebep olacaksınız. Merkür’ün geri hareketinde, sosyal gruplarınız ile görüşmelerinizde ya da iletişimlerinizde, diğerleri ile uyumsuz olduğunuzu fark edeceksiniz. Belki de önceki anlaşmazlıklar, eski çelişkili ya da belirsiz durumlar yeniden gündeme gelir. Kendi zevkinize ait konuları dile getirirken, gruptaki diğerlerinin görüşlerine de anlayış göstermeli ve bir adım geri çekilmelisiniz. Uzaktaki kişilerle olan eski sıkıntılı durumlar yeniden ortaya çıkarak can sıkıcı olabilir. Harekete geçmeyin, kendinizi sorguladıktan ve Ekim’den sonra yeni kararlarınızı uygulayın. Meslek, kariyer ve aile arasındaki duygu ve mantık kararsızlığınız, mantık yönünde ağır basmalı ve özellikle kariyer ve gelecek planlarınızdaki duygusal beklentilerinizde daha gerçekçi olmalısınız. Bu size iyi bir şans getirecek ve ailenin de maddi olanaklarından yararlanarak huzur bulacaksınız.

YÜKSELEN YENGEÇ: Fazla alıngan, kırılgan ve kaprisli yükselen Yengeç kişiliğiniz aile içinde, kariyerde ve yöneticilerle olan ilişkilerde sorun yaratma eğilimindedir. Hem öne çıkmaktan çekiniyorsunuz, hem de tüm istekleriniz yerine gelsin diye bekliyorsunuz. Yakın çevre ve akrabalarla sertleşen durumlar ya da fiziksel yaralanmalar can sıkıcı olabilir. Daha sabırlı ve sakin olmalısınız. Sosyal gruplaşmalardan beklediğiniz yakınlaşmalarda, önce kendinizi sorgulamalı ve daha yenilikçi olmalısınız. Modası geçmiş düşüncelerle kaybetmeye devam edersiniz. Merkür’ün geri hareketinde, aile ile kariyer ve gelecek planları arasındaki eski görüş farklılıkları yeniden gündeme gelebilir, uzlaşma süreci gecikebilir, iletişim sorunları olabilir. Diğerlerinin düşüncelerini de dikkate almalı ve kendi bakışınızı sorgulamalısınız. Uzaktaki kişilerle iletişimlerde aşırı duygusal beklentiler ve pembe düş dünyasında gezinmek yerine; daha akılcı, mantıklı ve gerçekçi olursanız şu konularda şansınız yükselecek. Yakın çevre ve akrabalar, yeni sosyal gruplaşmalar, kalıcı beraberlikler, uzaktaki kişilerle bağlantılar.

YÜKSELEN ASLAN: Yönetme merakınız maddi konularda sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Ancak, yöneticilik yeteneğiniz; yüksek eğitimlerde, büyük planlarınızda, hukuk alanında ve yabancılarla olan ilişkilerde yeni şanslar da doğurabilir. Merkür’ün geri hareketi yüzünden bu yeni şansların biraz gecikme olasılığı vardır. Bu yüzden, önceden kalan pürüzlü bir iletişimin yarattığı sorun için kendinizi sorgulamalı ve doğru iletişim yolunu bulmalısınız. Sosyal gruplaşmalar üzerinden yürüyen sevgili konularınız çatışmalı ve para kaybettirici olabilir. Çalışarak kazandığınız ya da size ait olan gerçek paraya ve yapacağınız hesaplamaya güvenmelisiniz. Başkalarından gelecek hayal ürünü maddi kazanımlara ise güvenmemeli ve bu konuda daha gerçekçi olmalısınız. Akılcı, hesaplı ve mantıklı seçimleriniz; meslek, kariyer, yeni gelecek planları, eskisinden farklı ve değişen iş koşulları, para kazanma, başkalarının maddi olanaklarından ölçülü olarak yararlanma gibi birçok alanda sizi şanslı yapacaktır.

YÜKSELEN BAŞAK: Hesapçı ve detaycı olan yükselen Başak kişiliğiniz, bu hafta uzaktaki kişilerle yeni ve mantıklı aşklara kapı açabilir. Ancak fazla detaycılığınızı meslek alanında kullanmamalısınız. Yoksa gereksiz çatışmalar içine çekilirsiniz. Merkür’ün geri hareketinde, maddi konulardaki anlaşmalarda, görüşmelerde ve iletişimlerde biraz gecikme, önceki anlaşmazlıkların yeniden gündeme gelmesi ve diğerleri ile fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Bunu düzeltmek için daha dengeli bir iletişim yolu bulursanız, diğerlerinin maddi olanaklarından yararlanma fırsatı da doğabilir. İş için uzun geziler, eski sorunları yeniden gündeme getirebilir. İş ve sağlık konusunu yeniden gözden geçirmeli, kendinizde yeni düzenlemeler yapmalısınız. Sevgili ya da eş konusundaki beklentilerinizde fazla hayalci olmazsanız ve duygularınız daha kontrollü olursa, yeni fırsat kapıları açılabilir. Ayrıca; akılcı, mantıklı ve gerçekçi kişiliğiniz; yabancılar ya da uzaktakiler ile olan ilişkilerde ve ölçülü yakınlaşmalarda çok işinize yarayacaktır.

YÜKSELEN TERAZİ: Barışçı ve uyumlu Terazi kişiliğiniz, özellikle uzaktaki kişilerle iyi ilişkilere, aile içinde ise uyumlu değişimlere ortam hazırlayacak görünüyor. Merkür’ün geri hareketi sizi diğerlerine göre daha çok etkileyebilir. Çünkü, ASC-Merkür kavuşumu; eş, sevgili ortak gibi yakın ikili ilişkinizi yakından ilgilendiren eski fikir ayrılıklarını yeniden gündeme getirebilir. İletişimde kopukluk, farklı düşünüş, hissediş ve inançların gün yüzüne çıkabileceğini söyleyebiliriz. Kişisel sorgulama ve düzeltmeler yaparak yakın ikili ilişkinizi yeniden dengede tutabilirsiniz. Bu hafta uzaktaki kişilerle iletişimleriniz ya da anlaşmalarınız yolunda gidebilir, ancak duygusal beklentileriniz için iyi zaman değildir. Cinsel yakınlaşmalardaki eski sorunlar da yeniden gündeme gelebilir. Kendi yanlışlarınızı arayıp bulma zamanıdır. Duygularınızı dikkatli ve ölçülü kullanırsanız, aile yadigarları ve miras gibi konularda; mantıklı, şanslı ve kolay akan yeni durumlar ve değişimler psikolojik sağlığınıza da iyi gelecektir.

YÜKSELEN AKREP: Gizemli yükselen Akrep kişiliğiniz, sosyal gruplaşmalarda sizi yeni aşk arayışlarına yöneltebilir. Ancak gruplaşmalar üzerinden cinsel yakınlaşmalar için sorunlu ve sert geçebilecek zamandır. Merkür’ün geri hareketi sizi daha çok iş ortamında ya da sağlığınızı ilgilendiren alanda diğerleri ile iletişiminizin kopmasına, düşünüş ya da inançlarınızla ilgili görüş ayrılıklarına sürükleyebilir. Yapmanız gereken şey kişisel sorgulamalar ve diğerlerine anlayış göstermektir. Aileniz ile sevgili ya da eş ilişkiniz arasındaki eski sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Yapacağınız kişisel düzeltmeler daha sonraki süreçte bu sıkıntıyı kolay atlatmanızı sağlayacaktır. Duygu ve mantık arasında doğru bir denge bulduğunuzda; sosyal gruplaşmalar, yakın çevre arkadaşlıklarınızda değişimler ve yakın ikili ilişkileriniz için önemli yenilikler ve şanslar gündeme gelebilir. Bu rahatlık ve kolaylıklar belki de yeni bir aşka kapı açar.

YÜKSELEN YAY: Heyecanlı ve maceracı yükselen Yay kişiliğinizi toplumsal alanda ve gelecek beklentilerinizde ortaya dökmezseniz daha iyi olur. Bu davranış alışkanlıklarınızı daha çok aile ve çocuklarla ilgili alanda kullanmak yararlı olacaktır. Merkür’ün geri hareketi, kişisel eğlence anlayışınız ile sosyal gruplarınız arasında farklı görüşlerin ya da eski çelişkili durumların yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir. Diğerleri ile iletişim kopukluğu, farklı düşünüş ve inançlarınız için daha uyumlu olma yönünde kişisel bir düzeltme yapmak sizin için daha yararlıdır. Günlük sıradan işleriniz ya da yaşamınız ile yakın çevre ya da akrabalar arasındaki iletişim kısıtlanmaları için, yeni bir iletişim anlayışı geliştirmeniz gerekebilir. Duygu ve mantık arasında doğru bir denge bulduğunuzda, bilgi, mantık ve aklı öne çıkardığınızda, birkaç haftadır var olan yeni iş ve farklı para kazanma yolları için şanslı zamanlarınız devam ediyor. Bu, aile içine de huzur ve fayda getirir.

YÜKSELEN OĞLAK: Akıllı, mantıklı, gerçekçi ve dürüst kişiliğiniz uzaktaki kişilerle yeni flörtleşmeler, eğlenceli zamanlar, yaşamınızda önemli değişim ve dönüşümler, yeni gruplar üzerinden doğacak kariyer ya da toplumsal konum şansı, yakın çevre ve akrabalarla huzur dolu anlar ve görüşmeler yaşayabileceğinizi söylüyor. Dikkat etmeniz gereken şey; yakın çevre ve akraba iletişimlerinde fazla duygusal davranmamak, ölçülü ve mantıklı olmaktır. Merkür geri hareketinde, kariyeriniz ve toplumsal konumunuz ile aileniz arasında farklı düşünüşler ve planlar ortaya çıkabilir. Diğerleri ile iletişim kopukluğu, eski anlaşmazlıkların yeniden gündeme gelmesi, fikir ya da inançlarla ilgili çelişkiler ve dengesiz durumlar olabilir. Bakış açınızı esnetmek ve geliştirmek, uyum sorununu ortadan kaldıracaktır. Kişisel eğlenceleriniz, flörtleşme arayışlarınız ya da çocuklarınız için önceden yaptığınız beklenmedik harcamalarla ilgili sıkıntı yeniden gündeme gelebilir. Harcamalarınızı disiplin altına almalısınız.

YÜKSELEN KOVA: Bu hafta, özgürlükçü yükselen Kova kişiliğiniz, flörtleşme ve yakınlaşmalar için size yeni şanslar getiriyor. Ancak bu özgür bakış, aile içindeki eski sorunları yeniden gündeme getirip can sıkıcı olabilir. Bu konuda yeni bir kişisel düzenlemeye giderseniz, sonraki zamanlarda daha yararlı olur. Merkür geri hareketinde, uzaktaki kişilerle ya da yabancılarla flörtleşmeler yararlı görünebilir. Ancak özellikle yakın çevre ve akraba iletişimleri ya da eğitimlerle ilgili konuların biraz gecikebileceğini unutmamalısınız. Ayrıca, iletişimler, görüşmeler, anlaşmalar, geziler ya da eğitim ile ilgili olarak diğerlerinden farklı bakış, düşünüş ya da inançlarınız bu günlerde gün yüzüne çıkabilir. Eski sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Biraz daha esnek bakış ve anlayış geliştirmeniz ya da yeni iletişim yolları bulmanız sizin için iyi olacaktır. Miras, vergi, sigorta, eşinizin parası ya da aile yadigarları ile ilgili yeni gelişmeler ve önemli değişimler sizi hem maddi, hem de manevi yönden huzura erdirebilir.

YÜKSELEN BALIK: Gerçeklerden kopuk ve kaypaklığa eğilimli yükselen Balık kişiliğiniz, bu hafta özellikle; eş, sevgili, ortak gibi yakın ikili ilişkilerinizde duygu ve mantık arasında kalarak sizi belirsiz ya da kararsız bırakabilir. Disiplinli, açık, net, gerçekçi, ölçülü ve planlı olmanızı önereceğim. Çünkü akılcı, dürüst ve mantıklı yoldan giderseniz; yakın çevreniz, sosyal gruplaşmalarınız ve sevgili ilişkiniz için şanslı yenilikler, başarılı değişimler ve yeni fırsatlar bu hafta sizi bekliyor olacak. Bunun verdiği huzuru, çevrenize ve kişiliğinize de yansıtabileceksiniz. Merkür’ün geri hareketinde; miras, vergi, sigorta ya da başkalarının maddi olanakları ile ilgili olarak diğerleri ile anlaşmazlığa, iletişimlerin tıkanmasına, dengesizliğe, uyumsuzluğa ve geçimsizliğe dikkat etmelisiniz. Para konularında önceden kalan ve diğerleri ile olan düşünüş farklılıkları yeniden gündeme gelebilir. En iyisi; kendi bakışınızı yeniden gözden geçirmek, daha esnek olmak ve anlaşma yolları aramaktır. Kardeşlerle ilgili eski sorunlar için de aynısını yapmalısınız.

">

Geçen hafta başlayan Mars-Venüs kare açısı, iki hafta daha sert etkilerini göstermeye devam edecek. Bu yüzden özellikle partner ilişkilerinde; yakıcı yıkıcı durumlara, kıskançlıklara, öfke krizlerine, sert ayrılıklara, kazalara, ani ve sabırsız kararlarınıza dikkat etmelisiniz. Sevgi bekleyen ilişkilerde sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor.

Merkür’ün yaklaşık 3 hafta sürecek geri hareketi başlıyor. Jüpiter ile karşıtlık yaptığı için; büyük konular, büyük hedefler, inançlar, düşünceler, iletişimler, hak, hukuk, adalet gibi diğer kişilerle olan görüş farklılıklarınızı irdelemeniz, eski uyumsuz durumlara kendi içinizde çözüm getirmeniz gereken zamandır. Unutmayın ki, yapacağınız kişisel düzeltmelerdeki ana amaç; diğer kişilerle aranızdaki buzları eritmekten daha çok kendi kişisel gelişiminiz için gereklidir.

Gökyüzünde; şans, huzur, yenilik, bitişler ve yeni başlangıçlar getirecek önemli uçurtma açı kalıbından da söz etmemiz gerekiyor. Kontrol, ölçü ve disiplin içinde hareket ederek, yaratıcı sezgilerinizi ve liderlik yeteneğinizi kullanarak hem kendinizde, hem de toplumda önemli değişimleri gözlemleyebileceğiniz zamandır. Burada dikkat etmeniz gereken şey, mantığınız ve duygularınız arasında kararsız kalabileceğiniz durumlardır. Genel olarak kolaylık ve rahatlıklar, akıl ve mantıktan yanadır. Duygulara kapılmamak ve daha dengeli kullanmak yaralı olur.

YÜKSELEN KOÇ: Savaşçı ve yerinde duramayan yükselen Koç kişiliğiniz, Merkür geri hareketinden oldukça etkilenebilir. Şimdi biraz frene basmak ve heyecanlı tavırlarınızı beklemeye almak zorundasınız. Çünkü, geri giden Merkür özellikle eş, sevgili, ortak gibi en yakın olan ikili ilişkinizdeki iletişimleri, görüşmeleri kısıtlayabilir. Önceden kalan fikir ayrılıklarını, düşünüş, inanış ya da anlaşmazlık yaşadığınız durumları yeniden gündeme getirebilir. Biraz yavaşlayıp kendinizi sorgulamanız ve kişisel düzeltmeler yapmanız gereken zamandır. Aynı şeyi gruplaşmalardan tanıştığınız kişilerle yaşamış olduğunuz eski maddi sorunlar için de yapmalısınız. Özellikle iş ve sağlık konularındaki disiplinli, açık, net, gerçekçi ve mantıklı yaklaşımlarınız sizin için bu hafta; iş, meslek ve para kazanma konularında önemli yenilikler, değişimler ve yeni şansları gündeme getirecektir. Bunun için duygularınızı kontrol altında tutmanız ve yeni fırsatlara gerçekçi yaklaşmanız gerekiyor. Bu, psikolojik sağlığınız için de iyi olur.

YÜKSELEN BOĞA: Sağlamcı yükselen Boğa kişiliğiniz bu hafta size güvenli aşk arayışları, çocuklarla sevgi bağları, kişisel eğlenceler gibi konularda yeni fırsatlar getirebilir. Merkür’ün geri hareketi; iş ortamında, çalışma arkadaşlarınızla özellikle sağlık alanında fikir ayrılıkları, farklı düşünceler, anlaşmazlıklar ya da çelişkili durumlar yaşatabilir. Bu gibi eski dengesiz durumlar yeniden gündeme gelebilir. Yapmanız gereken; düşüncelerinizde daha esnek olmak, yeni iletişim yolları bulmak ve diğerlerinin haklı taraflarını anlamaya çalışmaktır. Meslek ortamında ya da yönetici ilişkilerinde inatçı Boğa kişiliğinizi kullanmamalı, nerede yanlış yaptığınızı iyice düşünmelisiniz. Çevresel davranışlarınızda yenilenmeye ve farklılığa giderseniz, uzaktaki kişilerle olan ilişkilerde de önemli ve yararlı dönüşümleri başlatabilirsiniz. Kişisel eğlenceleriniz, kendinizi akılcı ve mantıklı gösterme isteğiniz, çocuklarla ilgili konularda gerçekçi yaklaşımlarınız sosyal gruplarda yer edinmenizi sağlayabilir. Ancak, gruplaşmalar içinde duygusal beklentilerinizi kontrol etmelisiniz.

YÜKSELEN İKİZLER: Aile ve ev halkı ile sertleşen durumlara dikkat etmeli, daha sakin ve anlayışlı davranışlara geçmeniz gereklidir. Yoksa kopmalara, küsmelere ve sevgi ilişkisinin zedelenmesine sebep olacaksınız. Merkür’ün geri hareketinde, sosyal gruplarınız ile görüşmelerinizde ya da iletişimlerinizde, diğerleri ile uyumsuz olduğunuzu fark edeceksiniz. Belki de önceki anlaşmazlıklar, eski çelişkili ya da belirsiz durumlar yeniden gündeme gelir. Kendi zevkinize ait konuları dile getirirken, gruptaki diğerlerinin görüşlerine de anlayış göstermeli ve bir adım geri çekilmelisiniz. Uzaktaki kişilerle olan eski sıkıntılı durumlar yeniden ortaya çıkarak can sıkıcı olabilir. Harekete geçmeyin, kendinizi sorguladıktan ve Ekim’den sonra yeni kararlarınızı uygulayın. Meslek, kariyer ve aile arasındaki duygu ve mantık kararsızlığınız, mantık yönünde ağır basmalı ve özellikle kariyer ve gelecek planlarınızdaki duygusal beklentilerinizde daha gerçekçi olmalısınız. Bu size iyi bir şans getirecek ve ailenin de maddi olanaklarından yararlanarak huzur bulacaksınız.

YÜKSELEN YENGEÇ: Fazla alıngan, kırılgan ve kaprisli yükselen Yengeç kişiliğiniz aile içinde, kariyerde ve yöneticilerle olan ilişkilerde sorun yaratma eğilimindedir. Hem öne çıkmaktan çekiniyorsunuz, hem de tüm istekleriniz yerine gelsin diye bekliyorsunuz. Yakın çevre ve akrabalarla sertleşen durumlar ya da fiziksel yaralanmalar can sıkıcı olabilir. Daha sabırlı ve sakin olmalısınız. Sosyal gruplaşmalardan beklediğiniz yakınlaşmalarda, önce kendinizi sorgulamalı ve daha yenilikçi olmalısınız. Modası geçmiş düşüncelerle kaybetmeye devam edersiniz. Merkür’ün geri hareketinde, aile ile kariyer ve gelecek planları arasındaki eski görüş farklılıkları yeniden gündeme gelebilir, uzlaşma süreci gecikebilir, iletişim sorunları olabilir. Diğerlerinin düşüncelerini de dikkate almalı ve kendi bakışınızı sorgulamalısınız. Uzaktaki kişilerle iletişimlerde aşırı duygusal beklentiler ve pembe düş dünyasında gezinmek yerine; daha akılcı, mantıklı ve gerçekçi olursanız şu konularda şansınız yükselecek. Yakın çevre ve akrabalar, yeni sosyal gruplaşmalar, kalıcı beraberlikler, uzaktaki kişilerle bağlantılar.

YÜKSELEN ASLAN: Yönetme merakınız maddi konularda sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Ancak, yöneticilik yeteneğiniz; yüksek eğitimlerde, büyük planlarınızda, hukuk alanında ve yabancılarla olan ilişkilerde yeni şanslar da doğurabilir. Merkür’ün geri hareketi yüzünden bu yeni şansların biraz gecikme olasılığı vardır. Bu yüzden, önceden kalan pürüzlü bir iletişimin yarattığı sorun için kendinizi sorgulamalı ve doğru iletişim yolunu bulmalısınız. Sosyal gruplaşmalar üzerinden yürüyen sevgili konularınız çatışmalı ve para kaybettirici olabilir. Çalışarak kazandığınız ya da size ait olan gerçek paraya ve yapacağınız hesaplamaya güvenmelisiniz. Başkalarından gelecek hayal ürünü maddi kazanımlara ise güvenmemeli ve bu konuda daha gerçekçi olmalısınız. Akılcı, hesaplı ve mantıklı seçimleriniz; meslek, kariyer, yeni gelecek planları, eskisinden farklı ve değişen iş koşulları, para kazanma, başkalarının maddi olanaklarından ölçülü olarak yararlanma gibi birçok alanda sizi şanslı yapacaktır.

YÜKSELEN BAŞAK: Hesapçı ve detaycı olan yükselen Başak kişiliğiniz, bu hafta uzaktaki kişilerle yeni ve mantıklı aşklara kapı açabilir. Ancak fazla detaycılığınızı meslek alanında kullanmamalısınız. Yoksa gereksiz çatışmalar içine çekilirsiniz. Merkür’ün geri hareketinde, maddi konulardaki anlaşmalarda, görüşmelerde ve iletişimlerde biraz gecikme, önceki anlaşmazlıkların yeniden gündeme gelmesi ve diğerleri ile fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Bunu düzeltmek için daha dengeli bir iletişim yolu bulursanız, diğerlerinin maddi olanaklarından yararlanma fırsatı da doğabilir. İş için uzun geziler, eski sorunları yeniden gündeme getirebilir. İş ve sağlık konusunu yeniden gözden geçirmeli, kendinizde yeni düzenlemeler yapmalısınız. Sevgili ya da eş konusundaki beklentilerinizde fazla hayalci olmazsanız ve duygularınız daha kontrollü olursa, yeni fırsat kapıları açılabilir. Ayrıca; akılcı, mantıklı ve gerçekçi kişiliğiniz; yabancılar ya da uzaktakiler ile olan ilişkilerde ve ölçülü yakınlaşmalarda çok işinize yarayacaktır.

YÜKSELEN TERAZİ: Barışçı ve uyumlu Terazi kişiliğiniz, özellikle uzaktaki kişilerle iyi ilişkilere, aile içinde ise uyumlu değişimlere ortam hazırlayacak görünüyor. Merkür’ün geri hareketi sizi diğerlerine göre daha çok etkileyebilir. Çünkü, ASC-Merkür kavuşumu; eş, sevgili ortak gibi yakın ikili ilişkinizi yakından ilgilendiren eski fikir ayrılıklarını yeniden gündeme getirebilir. İletişimde kopukluk, farklı düşünüş, hissediş ve inançların gün yüzüne çıkabileceğini söyleyebiliriz. Kişisel sorgulama ve düzeltmeler yaparak yakın ikili ilişkinizi yeniden dengede tutabilirsiniz. Bu hafta uzaktaki kişilerle iletişimleriniz ya da anlaşmalarınız yolunda gidebilir, ancak duygusal beklentileriniz için iyi zaman değildir. Cinsel yakınlaşmalardaki eski sorunlar da yeniden gündeme gelebilir. Kendi yanlışlarınızı arayıp bulma zamanıdır. Duygularınızı dikkatli ve ölçülü kullanırsanız, aile yadigarları ve miras gibi konularda; mantıklı, şanslı ve kolay akan yeni durumlar ve değişimler psikolojik sağlığınıza da iyi gelecektir.

YÜKSELEN AKREP: Gizemli yükselen Akrep kişiliğiniz, sosyal gruplaşmalarda sizi yeni aşk arayışlarına yöneltebilir. Ancak gruplaşmalar üzerinden cinsel yakınlaşmalar için sorunlu ve sert geçebilecek zamandır. Merkür’ün geri hareketi sizi daha çok iş ortamında ya da sağlığınızı ilgilendiren alanda diğerleri ile iletişiminizin kopmasına, düşünüş ya da inançlarınızla ilgili görüş ayrılıklarına sürükleyebilir. Yapmanız gereken şey kişisel sorgulamalar ve diğerlerine anlayış göstermektir. Aileniz ile sevgili ya da eş ilişkiniz arasındaki eski sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Yapacağınız kişisel düzeltmeler daha sonraki süreçte bu sıkıntıyı kolay atlatmanızı sağlayacaktır. Duygu ve mantık arasında doğru bir denge bulduğunuzda; sosyal gruplaşmalar, yakın çevre arkadaşlıklarınızda değişimler ve yakın ikili ilişkileriniz için önemli yenilikler ve şanslar gündeme gelebilir. Bu rahatlık ve kolaylıklar belki de yeni bir aşka kapı açar.

YÜKSELEN YAY: Heyecanlı ve maceracı yükselen Yay kişiliğinizi toplumsal alanda ve gelecek beklentilerinizde ortaya dökmezseniz daha iyi olur. Bu davranış alışkanlıklarınızı daha çok aile ve çocuklarla ilgili alanda kullanmak yararlı olacaktır. Merkür’ün geri hareketi, kişisel eğlence anlayışınız ile sosyal gruplarınız arasında farklı görüşlerin ya da eski çelişkili durumların yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir. Diğerleri ile iletişim kopukluğu, farklı düşünüş ve inançlarınız için daha uyumlu olma yönünde kişisel bir düzeltme yapmak sizin için daha yararlıdır. Günlük sıradan işleriniz ya da yaşamınız ile yakın çevre ya da akrabalar arasındaki iletişim kısıtlanmaları için, yeni bir iletişim anlayışı geliştirmeniz gerekebilir. Duygu ve mantık arasında doğru bir denge bulduğunuzda, bilgi, mantık ve aklı öne çıkardığınızda, birkaç haftadır var olan yeni iş ve farklı para kazanma yolları için şanslı zamanlarınız devam ediyor. Bu, aile içine de huzur ve fayda getirir.

YÜKSELEN OĞLAK: Akıllı, mantıklı, gerçekçi ve dürüst kişiliğiniz uzaktaki kişilerle yeni flörtleşmeler, eğlenceli zamanlar, yaşamınızda önemli değişim ve dönüşümler, yeni gruplar üzerinden doğacak kariyer ya da toplumsal konum şansı, yakın çevre ve akrabalarla huzur dolu anlar ve görüşmeler yaşayabileceğinizi söylüyor. Dikkat etmeniz gereken şey; yakın çevre ve akraba iletişimlerinde fazla duygusal davranmamak, ölçülü ve mantıklı olmaktır. Merkür geri hareketinde, kariyeriniz ve toplumsal konumunuz ile aileniz arasında farklı düşünüşler ve planlar ortaya çıkabilir. Diğerleri ile iletişim kopukluğu, eski anlaşmazlıkların yeniden gündeme gelmesi, fikir ya da inançlarla ilgili çelişkiler ve dengesiz durumlar olabilir. Bakış açınızı esnetmek ve geliştirmek, uyum sorununu ortadan kaldıracaktır. Kişisel eğlenceleriniz, flörtleşme arayışlarınız ya da çocuklarınız için önceden yaptığınız beklenmedik harcamalarla ilgili sıkıntı yeniden gündeme gelebilir. Harcamalarınızı disiplin altına almalısınız.

YÜKSELEN KOVA: Bu hafta, özgürlükçü yükselen Kova kişiliğiniz, flörtleşme ve yakınlaşmalar için size yeni şanslar getiriyor. Ancak bu özgür bakış, aile içindeki eski sorunları yeniden gündeme getirip can sıkıcı olabilir. Bu konuda yeni bir kişisel düzenlemeye giderseniz, sonraki zamanlarda daha yararlı olur. Merkür geri hareketinde, uzaktaki kişilerle ya da yabancılarla flörtleşmeler yararlı görünebilir. Ancak özellikle yakın çevre ve akraba iletişimleri ya da eğitimlerle ilgili konuların biraz gecikebileceğini unutmamalısınız. Ayrıca, iletişimler, görüşmeler, anlaşmalar, geziler ya da eğitim ile ilgili olarak diğerlerinden farklı bakış, düşünüş ya da inançlarınız bu günlerde gün yüzüne çıkabilir. Eski sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Biraz daha esnek bakış ve anlayış geliştirmeniz ya da yeni iletişim yolları bulmanız sizin için iyi olacaktır. Miras, vergi, sigorta, eşinizin parası ya da aile yadigarları ile ilgili yeni gelişmeler ve önemli değişimler sizi hem maddi, hem de manevi yönden huzura erdirebilir.

YÜKSELEN BALIK: Gerçeklerden kopuk ve kaypaklığa eğilimli yükselen Balık kişiliğiniz, bu hafta özellikle; eş, sevgili, ortak gibi yakın ikili ilişkilerinizde duygu ve mantık arasında kalarak sizi belirsiz ya da kararsız bırakabilir. Disiplinli, açık, net, gerçekçi, ölçülü ve planlı olmanızı önereceğim. Çünkü akılcı, dürüst ve mantıklı yoldan giderseniz; yakın çevreniz, sosyal gruplaşmalarınız ve sevgili ilişkiniz için şanslı yenilikler, başarılı değişimler ve yeni fırsatlar bu hafta sizi bekliyor olacak. Bunun verdiği huzuru, çevrenize ve kişiliğinize de yansıtabileceksiniz. Merkür’ün geri hareketinde; miras, vergi, sigorta ya da başkalarının maddi olanakları ile ilgili olarak diğerleri ile anlaşmazlığa, iletişimlerin tıkanmasına, dengesizliğe, uyumsuzluğa ve geçimsizliğe dikkat etmelisiniz. Para konularında önceden kalan ve diğerleri ile olan düşünüş farklılıkları yeniden gündeme gelebilir. En iyisi; kendi bakışınızı yeniden gözden geçirmek, daha esnek olmak ve anlaşma yolları aramaktır. Kardeşlerle ilgili eski sorunlar için de aynısını yapmalısınız.

Tüm yazılarını göster