İlyas Salman: ''Saraya dalkavuk olacağıma...''

Sık sık iktidara yönelik sert çıkışları ile gündeme gelen oyuncu İlyas Salman, "Saraya dalkavuk olacağıma halka soytarı olurum" dedi.

TELE1’den Hude Gürbüz’e konuşan oyuncu Salman, yaşadıklarını kaleme almaya karar verdi. Kitabının adının “Sarayın dalkavuğu değil halkın soytarısı” olacağını söyleyen Salman, “Saraya dalkavuk olacağıma halka soytarı olurum. Çünkü anası ağlatılan bir milleti güldürmek zor zanaattır. Ben zoru seçtim.” dedi.

2023 seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Salman, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu doğum sancısı olarak gördüğünü söyleyen Salman şu ifadeleri kullandı: “Demokrasi dediğimiz çocuk tekrar doğacak 2023’de. Yapılacak olan seçimlerin demokrasinin doğum günü olarak kutlayacağımızı düşünüyorum. Bu baskılar ortadan kalkacak. Zalimler gidecek. Pir Sultan Abdal diyor ya, zulmün artsın ki zeval bulasın. Zulümleri arttı zeval bulacak gidecekler.

“BASKI DÖNEMİ BİTECEK”

“Türkiye’deki bütün demokrasiye inanan insanların aynı aday üzerinden ittifak yapmalarından yanayım. Ben TKP için de aynı şeyi düşünüyorum İşçi Partisi için de umudum var bu altılı ittifaka katılmak zorunda kalacaklar. Başka türlü bu ülkede demokrasi denen şeyin d’sinden bile bahsedemeyiz seçimden sonra. Çünkü katmerli bir baskı dönemi gelecek.”

“6’LI MASAYA YARDIMCI OLMAK ZORUNDAYIZ”

“Gidecekler kurtulacağız diye düşünüyorum. Aday kim olursa olsun muhalif bir aday olduğu sürece kesinlikle destekleyeceğim. 6’lı masa ya da 8’li masa. TKP’li arkadaşlara da aynı şeyi söylüyorum. Tavırlarını net koymaları lazım. Bizim dünya görüşümüz bu ama Türkiye’de bir demokrasi olmasını istiyorsak bu 6’lı masaya yardımcı olmak zorundayız demeleri lazım.”

“TORUNUMA HAKARET EDİLDİ ADINI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIK”

Salman torunu ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. Torununun adını değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Salman şunları söyledi: “Torunumun adını ‘Gezi’ koyduk. Gezi koyduktan sonra tehditler, küfürler gelmeye başladı. Küçücük bebeğe ‘bir komünist daha geldi, bir namussuz daha geldi’ yazanlar oldu. Hal böyle olunca da çocuğun geleceğiyle oynamayalım dedik. Gezinin ruhundan isminden bile korkuyorlar. Ben gezi ruhunun yaşamasından yanayım onun için adını Efruz diye değiştirdik. Nüfus cüzdanına Efruz yazdırdık. Efruz da Farsça ışıtan, aydınlatan demek.”

Sonraki Haber